Bäst i test: Vattenfast mascara

vatten_resize
Foto: Peder Wahlberg

Sommartid är en vattenfast mascara en perfekt följeslagare som tål bad, svett och tårar. För ett par veckor sedan testade vi badvänliga mascaror i Sofis mode. Här är favoriterna och vad vi tyckte om dem:

1. Hypnôse star waterproof, Lancôme
Vår favorit! Lyxig hylsa med krämig, klumpfri formula och konformad borste som kommer åt samtliga fransar. Resultatet är ursnygga fransar med fantastisk volym och fin längd. Mascaran sitter som berget bad efter bad och på kvällen ser fransarna fortfarande fylliga och vippiga ut. Enkel att ta bort med remover. HÄR, hittar du den.

l

2. High impact waterproof mascara, Clinique
Prisvärt alternativ med lättmanövrerad borste med lätt avsmalnande topp och krämig formula. Ger snabbt fransarna snygg volym, längd, böj och svärta; och kan, utan större ansträngning, byggas upp till riktiga vavavoom-fransar. Mascaran är mycket vattentålig och smular inte nämnvärt under dagen. Smidig borttagning.  HÄR hittar du den.

3. Sumptuous waterproof mascara, Estée Lauder
Konformad stor och lite klumpig borste och ganska torr formula ger fransar som ser ut att vara väldigt många och långa. Tål både vatten och svettiga träningspass, men under dagen försvinner en del av mascaraeffekten och under ögonen hamnar lite smul. Enkel att ta bort.

4. The colossal go extreme waterproof, Maybelline
Kuddformad borste med täta strån fördelar smidigt, trots storleken, den krämiga formulan längs hela fransraden. Är du på jakt efter imponerande lösögonfranseffekt är den här mascaran perfekt, men det gäller att vara snabb för att slippa spindelben. Hållbarheten är fantastisk, men mascaran är riktigt besvärlig att ta bort med envisa rester som dröjer sig kvar.

may

5. Volume effet faux cils waterproof, YSL
Våt formula som appliceras med en smal, lång borste. Resultatet är svarta, fylliga och långa fransar men dessvärre också en del klumpar om man inte är tillräckligt snabb. Mascaran håller volymen och påverkas inte av vatten, men under dagen samlas en del smul under ögonen. Knepig att tvätta bort.

6. Voluminous 4x waterproof mascara, L’Oréal Paris
Lättmanövrerad borste med avsmalnande spets och ganska våt formula ger ett ganska diskret resultat. Med flera lager det går att bygga upp fylliga, långa flirtfransar med fin svärta – tidskrävande men värt besväret. Mascaran tål vatten men hållbarheten är sådär och under dagen samlas rester av sot och smul både över och under ögat. Medelsvår att få bort.

7. Build-up extra volume mascara 100 % waterproof, Isadora
Normalstor avsmalnande borste och våt formula som ger en diskret volym- och längdökning med snygg svärta som motstår både vatten och tårar. Mascaran klibbar lite under dagen och försvinner successivt samtidigt som huden blir svart och nedsmulad. Medelsvår borttagning. HÄR hittar du den.

8. Blueberry curl mascara waterproof, Lumene
Kuddformad borste med gummipiggar som griper tag om fransarna och fördelar den lagom krämiga mascaran. Resultatet är blanksvarta fransar med snygg längd- och volymeffekt som tål både bad och svettiga träningspass. Dessvärre känns fransarna klibbiga, hållbarheten är mindre bra och mascaran är ganska svår att få bort.

lum

9. Wonder lash waterproof mascara, Oriflame
Smal oliksidig borste med gummipiggar och våt formula som inte vill fästa på fransarna. Mascaran ger knappast någon längd eller volym, men svärtan är snygg och det finns inte ens en tendens till klumpar. En simtur påverkar inte, men efter en hel dag finns spill på huden. Enkel att ta bort.

10. Big look waterproof, Pürminerals
Mascara med gummipiggar och våt formula som är svår att få att fästa på fransarna. Med tålamod och många lager går det att bygga upp maffig volym med snygg svärta. Under dagen fäller mascaran och färgar huden svart, vid bad klibbar fransarna ihop och borttagningen är testets besvärligaste.