Bästa solkrämen till barnen – favoriterna listade

Jag har testat en ohygglig mängd solkrämer de senaste åren. Klicka på Sol i arkivet så får du upp de flesta. Där kan du läsa om solskydden utförligt en och en. Men för att enkelt hitta de verkliga favoriterna och bästa alternativen har jag samlat dem i en serie inlägg med bästa solkrämen för ansiktet, kroppen och barnen.
Bästa solkämen till ansiktet kan du läsa   HÄR.

Den här gången listar jag barnfavoriterna. Först lite bakgrund för att du ska veta vilka krav vi jämför skydden mot. Jag har tre flickor som är 11, 12 och 13 år. En av dem är mycket ljus i hyn, en mellan och en som lätt får en djup solbränna. Flickorna simtränar utomhus på våren och sommaren. Dessutom åker de på utomhustävlingar som sträcker sig över hela helger. Vi brukar åka utomlands på sommaren och kring årskiftet och då tillbringar de mer tid i poolen och havet än på land. Är de på land är det skuggan som gäller. Kraven på solkrämen är höga:
– Bra skydd så man inte bränner sig.
– Snabb att smörja in.
– Inte kladda, kännas fet eller göra huden vit.
– Inte förstöra badkläderna.

Här är min och tjejernas lista till bästa solkrämen till barnen:


bästa solkrämen för barn evy

1. Sunscreen mousse for kids spf 30 från Evy
Solkrämsmousse utvecklad för känslig barnhud som behöver skyddas mot solen. Ultrasnabb absorbtion, härlig dry-touch, parfymfri och vattenfast utan att vara alltför knepig att tvätta bort. Fluffig moussekonsistensen gör insmörjningen extra uppskattad. Toppen på simträningen. Original-varianten är minst lika bra.
Läs mer  HÄR.
Finns  HÄR.

bästa solkrämen för barn solspray barn apoteket
2. Solspray barn från Apoteket AB
Precis allt är bra med den här solkrämen. Förpackningen, innehållet, effekten, priset. Kombinerat kemiskt och fysikaliskt skydd.
Läs mer HÄR.
Finns   HÄR.

bästa solkrämen för barn paulas choice

3. Extra care non-greasy sunscreen från Paula’s choice
Toksnabb att smörja in, kladdar inte och lämnar ingen hinna. Högt bra skydd, parfymfritt och vattenresistent. Svider i ansiktet på känslig hy. Snålt tilltaget hål riskerar att appliceringen blir i minsta laget.
Läs mer  HÄR.
Finns   HÄR.

bästa solkrämen för barn sol vision haircare

4. Sola Spf 50 från Vision haircare
Alkoholstinn solskyddsprej som ger en glossig finish på huden. Uppskattas framförallt för den lätta appliceringen. Perfekt på rygg och axlar, dålig till ansiktet. Men det är svårt att veta om doseringen blir rätt med sprej, kräm är säkrare.
Läs mer  HÄR.
Finns   HÄR.

bästa solkrämen för barn vichy Ultra-melting-milk-gel-for-wet-or-dry-skin

5. Ultra-melting milk-gel for wet or dry skin från Vichy
Smart solskydd som kan appliceras när huden är blöt. Jättebra alternativ för simmare och andra som badar i pool, sämre på stranden då sanden fastnar på huden som strössel på mjukglass. Inget alternativ till ansiktet.
Läs mer  HÄR.
Finns   HÄR.