Biotec skin energising cleanser från Elemis – superbra och tokdryg

Biotec skin energising cleanser är en ny rengöring från Elemis. Under min Elemis-rutin HÄR använde jag den som andra rengöring efter det utmärkta micellära rengöringsvattnet som jag har skrivit om HÄR.

biotec skin energising cleanser elemis

Vad: Biotec skin energising cleanser från Elemis
Förpackningen: Plastflaska med pump som lyckas med företaget att se exklusiv och lyxig ut.
Innehållet: Vatten, fuktighetsbevarande glycerin, mjölksyra, havssalt, hyaluronsyra bl a. Innehåller det sk Biotec-komplexet som med hjälp av syror, spårämnen och fukt verkar för att öka cellernas energi och därmed ge huden ett vitaliserat utseende.
Konsistens: Löddrande gel. Lätt att fördela, lätt att skölja av.
Doften: Frankincense, på svenska olibanum alltså rökelse. Underbar!
Rengöringen: Toppen! Huden blir riktigt ren och det är en underbar lite spaaktig känsla att doppa ansiktet i den lena, väldoftande löddret. Efteråt känns huden storstädad men inte det minsta stram.
Effekten: Ren och balanserad hud.
Som enda rengöring: Ok, så länge man inte använder mycket makeup med longlasting effekt.
Förbättrad lyster: Ja, en del. Men det känns mer som resultatet av HELA serien, snarare än enbart rengöringen som huvudsakligen sköljs ner i avloppet.
Åtgång: Två pump morgon och kväll är allt som behövs. På två månader har jag använt 40% av flaskan. Hade jag använt den enbart kvällstid (egentligen behövs inte den här typen av rengöring på morgonen) räcker flaskan i 10 månader. Femtio kronor i månaden är inte dyrt.
För vem: Alla hudtyper. Alla som älskar löddrande rengöring.
Betyg: 5/5.
Var: HÄR.