Cetaphil Moisturizing lotion håller krokodilbenen i schack

Eftersom faran för krokodilben är ständigt överhängande den här årstiden fortsätter jag att testa mig igonom body lotions och body butter. Den här gången har jag testat Cetaphil Moisturizing lotion.

cetaphil moisturizing lotion

Cetaphil Moisturizing lotion kommer precis som sin body lotion-syster Cetaphil Restoraderm skin restoring body moisturiser  HÄR  i en flaska så tråkig så klockorna stannar. Men det spelar ingen roll, för innehållet är fantastiskt bra. Jag är ute efter massor med fukt, enkel applicering, snabb absorbtion och inget kladd. Cetaphil Moisturizing lotion uppfyller alla kriterierna.

Här har vi att göra med en stor balja med body lotion, 500 ml, laddad med med krokodilbensbekämpande glycerin och panthenol. Konsistensen lämpar sig väl för att pumpas fram och går hyfsat snabbt in i huden. Den svider inget och den torra strama känslan som åtminstone jag upplever så här års försvinner bums. Jag uppskattar att den är oparfymerad och varken stör min nattsömn med parfymerade puffar eller konkurrerar med min parfym på dagen. Särskilt mycket uppskattar jag att det räcker att använda den var tredje dag för att hålla huden mjuk och len.

Tjejligan tävlingssimmar och det betyder att de en normalvecka tillbringar fem dagar gånger två timmar i klorerat poolvatten. Ingen hälsokur, det förstår vem som helst. Förra vintern hade de en hel del klåda och eksem. Men i år har de sluppit det tack vare idogt smörjande med Cetaphil Moisturizing lotion.

På flaskan står det att produkten kan användas både i ansiktet och på kroppen. Det förstnämnda har jag inte testat, hualigen.

Betyg: 4
Var:  HÄR  Just nu till specialpris 88 kr. Det betyder 17,60 kr/dl. SVÅRSLAGET!

Detta inlägg görs inte i samarbete med Cetaphil. Att det sammanfaller med att företaget just nu gör en del bloggsamarbeten är en ren tillfällighet.