Cetaphil Protect hand cream – redigt trist men hyfsat bra

Cetaphil har nog marknadens tristaste och kanske också fulaste förpackningar. Men innehållet är generellt sett bra. Jag har tidigare hissat Cetaphil Moisturizing lotion här, Restoraderm skin restoring body moisturiser här och Repair hand cream här.

Nu har jag testat handkrämen Cetaphil Protect hand cream. Det som skiljer märkets två handkrämer åt är enligt hemsidan att Protect passar på dagen då den ska bilda en ”barriär” mot irriterande ämnen och vatten, medan Repair passar bättre på natten då den mjukgör och återuppbygger huden efter dagens påfrestningar. I grund och botten stöttar jag det här med dag och nattkräm för händerna eftersom att om händerna är i usel form räcker inte dagvarianten på natten och nattvarianten blir för kladdig på dagen. Ni fattar!

cetaphil protect hand cream

Vad: Cetaphil Protect hand cream, lättare handkräm
Förpackningen: Burr så trist, men praktisk med snäpplock när man är lite kladdig efter insmörjningen.
Innehåll: Paraffin, jojobaolja och glycerin bl a.
Doft: Nej. Bra!
Konsistens: Ganska fyllig men den går in fint i huden.
Kladdiga spår på papper och tangenter: Nej. Bra!
Effekt: När torrpaniken är outhärdlig känns det sagolikt skönt att ta en klick av den här handkrämen och visst lindras plågan snabbt och utan klibb och kladd. Men jag känner inte direkt av den där omtalade ”skyddande hinnan” och det tar ju inte så lång stund innan det blir dags för handtvätt och då tycker jag att händerna känns lika torra som innan insmörjningen. Om man inte får MER bra dageffekt än så här, då vill jag hellre ha något roligare, lyxigare eller mer väldoftande. T ex den här.
Betyg: 3
Var: Cetaphil Protect hand cream finns här t ex