Chamray micellar water från &other Stories löser det mesta

Chamray micellar water från &other Stories är ett nyligen lanserat rengöringsvatten. Det löser upp både makeup och smuts riktigt bra – så det är synd att det är något i den som min hud inte klarar av.

chamray micellar water makeup on my mind

Chamray micellar water är ett doft- och färglöst rengöringsvatten. En liten mängd på en bomullsrondell löser på ett kick upp bas och läppstift. Mascara är lite av en vattendelare för micellära rengöringsvatten, men de jag har använt under testperioden har försvunnit förvånansvärt smidigt.

När jag och resten av familjens testpatrull började använda Chamray micellar water var vi först förtjusta – den funkade ju så bra. Inte lika förtjust blev jag av inombordaren som växte med rekordfart vid näsvingen eller av utbrotten på hakan. Tillfälligheter tänkte jag som inte haft utslag på många år, men gjorde ändå ett uppehåll medan huden sansade sig. Problemet är bara att när jag började med Chamray micellar water var det samma visa igen. Och igen.

För att ta reda på vad det kan vara som ger utslagen lade jag in ingredienserna på COSDNA. Ingrediens nummer tre på INCI är Hexylene glycol, den ger COSDNA en 2:a som potentiellt acnetriggande och en 1:a som potentiellt irriterande. Men hexylene glycol förekommer ofta i micellära vatten t ex i Garniers HÄR som jag gillade så mycket, så kanske är det ändå inte det.

Vad jag helt säkert vet är att jag inte är så sugen på att testa Chamray micellar water  mer. För mig är  Bioderma Sensibio H2O är ett bättre alternativ som löser upp makeupen snabbare och som inte irriterar på något vis.

Chamray micellar water kostar 110 kronor för 250 ml.