bareMinerals Skinsorials Del 1 Rengöring – Clay chameleon

Clay chameleon från bareMinerals är en alldles ny rengöring. Den är en del av märkets nyligen lanserade koncept Skinsorials ur vilket jag har testat rengöring, serum och kräm under sju veckor. Framöver kommer jag att skriva om dem en och en.

clay chameleon bareminerals

Vad: Clay chameleon transforming purifying cleanser från bareMinerals.
Förpackningen: Vit plasttub med snäppkork, praktisk.
Innehållet: Kaolin och bentonit-lera, extrakt från bambu och papaya.
För vem: Alla hudtyper.
Konsistens: Tjock och krämig som en lermask. Rödrosa!
Doft: Citrus och trä.
Användning: Appliceras på torr hy. Sen tillsätter man vatten och masserar tills den blir som en vit kräm och sköljer av. Det här passar mig inte alls, jag vill tvätta ansiktet i duschen och då är huden redan är våt. Den här rengöringen är svår att skölja bort och egentligen behövs en tvättlapp för att få bort allt.
Löddrar: Nej. Trist eftersom jag inte känner mig riktigt ren utan skum.
Resultat: Fungerar inte riktigt som enda rengöring eftersom den inte löser makeupen helt, remover eller micellärt rengöringsvatten krävs först. Kaolinlera verkar renande och är därför vanligt i ansiktsmasker för fet hy. Jag upplever inte den här rengöringen som mer djuprengörande eller balanserande än andra, men leran står också en bit ner på ingredienslistan och dessutom får den knappast samma chans att verka som en mask eftersom den sköljs ner i avloppet. I mitt tycke är det här en ordinär rengöring med en konsistens och användningssätt jag inte trivs med.
Betyg: 3
Var:   HÄR.

clay chameleon bareminerals