D&G L’Amoureux 6 – en fräsch doft med taskig hållbarhet

L’Amoureux 6 från D&G är en av sju dofter som lanserades 2009 under benämningen The D&G Anthology. Om jag berättar att reklamen bestod av helnakna supermodeller så minns du dem kanske?

L'amoureux 6

Modellen för L’amoureux 6 var Noah Mills och kanske var det därför som doften letade sig in i Fotografens (min man alltså) badrumslåda. Där har den inte används särskilt flitigt. Så nu tänkte jag ge den en chans.

L’amoureux är franska och betyder älskaren. Men här rör det sig knappast om något passionerat sex. Såvida älskaren inte är Skogsmulle.

Doften beskrivs som unisex och det tycker jag stämmer bra, den passar både män och kvinnor. Öppningen är fräsch på ett annorlunda sätt med lime och enbär. Efter en stund på handleden mjuknar den med hjälp av bergamott, rosépeppar och trä och tar en oväntat sötsliskig vändning. Men sötman hejdar sig lyckligtvis och när inslagen av trä djupnar är doften som allra härligast innan noter av mysk gör den till en förlängning av huden. Det tristaste med L’amoureux 6 är hållbarheten. Redan efter ett par timmar är all ljuvlighet som bortblåst.

Är du på jakt efter en fräsch doft som doftar mer av trä än av sköljmedel så kan det här vara ett alternativ. Det är en okomplicerad to-go doft som ingen behöver vara rädd att gå till jobbet i.

Tyvärr finns inte doften i Sverige, så passa på att testa en sprits på resan.