Elizabeth Arden PRO Triple protection factor face & body

En bra sak med många av årets nya solskydd är att de är utvecklade för både kropp och ansikte. Allt blir ju enklare så. Jag har testat Elizabeth Arden PRO Triple protection factor face & body som är just ett sådant skydd.
Vad: Elizabeth Arden PRO Triple protection factor face & body Spf 30

Förpackning: Tub med snäppkork. Passar inte så väl ihop med formulan. Konsistensen är lös som en milk och resultatet blir ofelbart spill och skvätt. Och det kan ju vilken ordningsam människa som helst få sammanbrott på.

I tuben: Bredspektrumskydd Spf 30,  antioxidanter som skyddar mot fria radikaler och ett DNA-komplex som också verkar för att hindra solen från att få huden att åldras i förtid och mer ännödvändigt. Något den annars är så fenomenal på, solrackarn.

Doft: Typisk solskydd. 

Smak: Lyckas ALLTID få in den i munnen, pga milk-konsistens och den är lika oätlig som andra solskydd. 

Dosering: Lätt! Man ser hur mycket man tar och då minskar risken för att man tar för lite. (Alla vet väl vid det här laget att för att uppnå skyddet på förpackningen ska appliceringen vara generös?)

Resultat: Skön, lätt och återfuktande. Känns som en härlig ansiktskräm är den samlade bedömningen från mig och hela tjejligan. Absorberas bums utan att lämna en hinna. Ingen vit film, inget klibb, inget klabb. Här pratar vi verkligen om en fenomenal konsistens för alla som avskyr den typiska solkräms-känslan. MEN en varning är på sin plats – den tål verkligen inga svettiga promenader uppför branta bergstoppar i 40 graders värme eller  dopp i salt, pool eller sjövatten. Inga tårar heller för den delen. Det är inte så att det här skyddet påstår att det är vattenfast, det gör det inte. Men man är ju så van att många är det och liksom ”glömmer bort” att här behöver man fylla på minst dubbelt så ofta som med andra skydd.

Bäst: Passar bättre som dagligt skydd än som kompis i strandväskan.

Betyg: 4/5