Fråga Anna – glesa bryn, risigt hår och trädgårdshänder

?
På sommaren vill jag slippa använda foundation. Men än så länge är jag fortfarande så blek att jag behöver lite färg – vad finns det då? /L
Prova en BB cream eller CC cream som vårdar huden samtidigt som hudtonen jämnas ut. Färgad dagkräm är ett annat alternativ; lätt att använda och fin utjämning av hudtonen utan att resultatet blir täckande som en mask. Mineralpuder är ett annat alternativ; hudtonen jämnas ut utan skarpa kanter eller att täcka över fräknar, dessutom innehåller det solskydd.

tinted beauty balm

Tinted beauty balm från Too Faced med medeltäckning, spf 20 och massa lyster!

?
Mina ögonbryn är så glesa, jag funderar på att göra en ögonbrynstatuering. Men jag är rädd för att resultatet inte blir naturligt. /B
Innan du bestämmer dig för ett permanent ingrepp tycker jag att du ska se vad du kan uppnå med makeup och ögonbrynsserum. Testa t ex Prevage clinical lash + brow enhancing serum från Elizabeth Arden som är fritt från prostaglandiner och som ger en synbar förbättring av ögonhårens kondition på bara två veckor.
Väljer du att tatuera bryn, fråga på flera kliniker och kolla upp dem noga. Försök hitta rekommendationer från kunder och se om du tycker att det deras resultat överensstämmer med dina krav.

Dipbrow pomade_Anastasia_Foto Peder Wahlberg_Sofis mode_resize

Dipbrow pomade från Anastasia formar och fyller i glesa bryn med perfekt resultat.

?
Mitt hår ser så risigt ut; torrt, sprött och nästan elektriskt. Jag tycker att det har blivit värre med åren. Nu är det panik. /T
Frissigt hår är vanligt, det finns en hel del du kan göra. Förebygg genom att klippa håret regelbundet, minimera värmestyling och slösa med fukt i alla dess former som återfuktande schampo och balsam, inpackning och leave-in-kräm. Se också till att dagligen applicera ett hårserum eller en olja i längderna. Det lägger sig som ett tunt, skyddande lager runt varje strå så att det blir mindre torrt och elektriskt och hela håret ser blankare och mer välskött ut.

?
På min mineralfoundation står det att den består av 100 % naturliga mineraler. Men ändå har den ingen ekologisk certifiering. Hur kan det komma sig?/M
För att få en ekologisk certifiering krävs att produkten innehåller ekologiskt odlade ingredienser. (Omfattningen varierar med de olika märkningarna.) Och eftersom din foundation innehåller finmalda mineraler och inget från växtriket kan den inte certifieras, även om mineralerna är hur naturliga och rena som helst.
Skärmklipp
?
Jag gillar att jobba i trädgården, men efteråt ser händerna gräsliga ut. Hur får jag rent dem?/E
Handskar! Om du smörjer in händerna med en fet kräm får smutsen svårare att fastna. Annars tycker jag att det fungerar bra att blötlägga händerna en stund och sedan gå över dem med en peeling för få bort smutsen. Klassiska husmorsknep är att skrubba dem med tandkräm och nagelborte eller att doppa dem i varmvatten med citronsyra.