Fräscha till muffen för jetsetting på modeveckan (WHAT?)

När man börjar skriva om skönhet att har man inte en susning om hur mycket dumheter i pressmeddelanden man kommer att ställas inför. Så mycket fjanterier att man blir snudd på mörkrädd och inte sällan behöver en hel soffa med skämskuddar för att kunna läsa till slutet.

Igår fick jag ett pressmeddelande från ett PR-företag som marknadsför produkter för intimhygien. Saxxat ur meddelandet:

”XXX presenterar en ny och enkel lösning för intimhygien. Med limited edition reseprodukter som är perfekta för jetsetting i samband med modeveckor eller höstlov, får XXX dig att snabbt känna dig 100% fresh igen.”

Det här väcker så mycket tankar hos mig att jag knappt vet var jag ska börja:

Jag är sjukt less på att det kvinnliga könsorganet ska framställas som att det behöver fräschas upp. Hur smutsigt kan det rimligtvis vara? Alla jag känner duschar minst en gång om dagen. Jag tänker inte ge mig in i någon diskussion om avsaknaden av intimservetter för den manliga delen av befolkningen. Men med tanke på skillnaderna i övrigt mellan mäns och kvinnors kroppslukter så borde det rimligtvis finnas lite av en utvecklingspotential här.

Klipp till ”jetsetting i samband med modeveckor”. Herregud vad betyder det? Jag har varit på min beskärda del av svenska och internationella visningar men ALDRIG upplevt ett AKUT behov av att FRÄSCHA upp muffen för lite JETSETTING! Med tanke på hur mycket det fiffas ner på partikelnivå inför varje visning (modeller, publik och staff inkl) kan jag inte drömma om att det finns jättemånga oborstade tänder eller smutsiga muffar på någon endaste FW WW.

Klipp till jetsetting på höstlovet. HÖSTLOVET? Höstlov är något som skolbarn har. Skolbarn mellan 6 och 18. Menar PR-företaget på allvar att de ska jetsetta på höstlovet med fräscha muffar?

Många dumheter i pressmeddelanden kan jag bortse från. Men jag har tre flickor på 12, 13 och 15 år som jag vill ska få ett naturligt förhållande till sina fina kroppar. Jag vill inte att de ska mötas av budskap om att det kvinnliga könet är något som måste fräschas upp.

Bland det bästa jag har läst någonsin på det här temat är skrivet av Kriss på Daisy beauty. Läs hennes text HÄR.

 

AwesomenessTV reaction crazy phone princess GIF