Gästrecension: Mac False lashes waterproof mascara

Dags för en ny gästrecension. Det är Therese som har testat False lashes waterproof mascara från Mac Cosmetics:

false lashes waterproof mac cosmetics

 

”Utlovar enligt MAC´s hemsida: ”Trendig look och fantastiskt resultat. Den här mascaran har alla viktiga egenskaper: Volym och böjning i en dramatisk look. Den tjocka formeln med dubbel borste ger oslagbart fylliga och tjocka fransar.”

Hylsa: Jag gillar verkligen den här hylsan! Så snygg med den blå detaljen och lagom annorlunda. I längden blir det tråkigt med svarta med guldig text eller neonfärgade hylsor i spaceade former.

Borste: Mascaran har en ”traditionell” och medelstor borste. Den är lätt att hantera och den avsmalnande toppen gör att jag kommer åt hela vägen in mot ögonvrån.

Konsistens: Jag tycker konsistensen känns lite torr. Vattenfasta mascaror har en tendens att torka lite snabbare än vanliga mascaror så jag undrar hur den blir i längden. Jag hade önskat att den var lite mer krämig.

Separation: Mascaran och borsten är rätt lätt att separera fransarna med. Det kan kanske vara en fördel med att konsistensen inte är blöt eller kladdig!

Volym: Här lämnar mascaran mer att önska. En mascara som kallar sig”false lashes” har jag helt klart högre förväntningar på redan vid ett lager. Med ett lager är den en ok vardagsmascara, med mina mått mätt. Ett lager til ger mer volym, men den kommer inte upp i samma nivå som gamla hederliga Dior show eller Maybellines och L’Orals volym-mascaror.

Längd: ´Förlånger men inte på ett uppseendeväckande sätt. Med andra ord; ingen ”false lash-effekt” här heller.

Böj: Svårt att bedöma eftersom mina fransar är böjda av sig själva.

Hållbarhet: Mac Cosmetics utlovar tolv timmars hållbarhet, men redan efter en vanlig dag på jobbet tycker jag den är lite dassig. I torr miljö, faller mascaran inte ner och lägger sig mörkt under ögonen. Men den släpper lite om man har den när man duschar. Ett träningspass, regn eller tårar håller den fint för så länge man inte gnuggar sig i ögonen. För en svettig dag på stranden med sol och bad hade den inte varit mitt förstahandsval, även om den håller bättre än n vanlig mascara. Mascaran tas bort med eye make up remover för vattenfast smink.

Pris: 250 kr, den finns   HÄR

Sammanfattning: En okej vattenfast mascara, men det finns helt klart billigare mascaror som är bättre.”
Tack Therese för din recension! Vill du också recensera en produkt här på Makeup on my mind, hör av dig till mig på anna.wahlberg@melonsplash.se

false lashes waterproof mac cosmetics

false lashes waterproof mac cosmetics