Gästrecension – Urban Decay Eyeshadow primer potion Eden

Dags för en gästrecension igen. Det är fina bloggläsaren Therese som har testat Urban Decay Eyeshadow primer potion Eden.

urban decay eyeshadow primer eden

”Vi är några stycken som har sådana där ögonlock där man känner att inget funkar för att hålla ögonskuggorna på plats. Vi med lite blötare eller fetare ögonlock. De primers som många tycker ”sitter som berget” (t ex Too faced primer Shadow insurance) funkar visserligen ”bättre än de sämre” på oss men jag hade nästan gett upp hoppet om att hitta en primer som skulle få skuggan att sitta snyggt mer än några få timmar. Sen blev jag bekant med Urban Decay Eyeshadow primer potion med namnet Eden. Eden blev min nya bästis!

Originalet i Urban Decays kvartett Eyeshadow primer potion är hyllad och en storsäljare. Jag övertygades av en expedit på Sephora att testa versionen med namnet Eden då det var den, i hela Sephoras sortiment, hon brukade rekommendera personer med våta eller feta ögonlock. Enligt Sephoras hemsida utlovas en primer som är täckande och reducerar oönskade färginslag på ögonlocken. Den ska vara lätt att stryka på, reducera linjer på ögonlocken och ge en slät bas att applicera skuggor på. Den är fri från parabener och ska få ögonskuggan att sitta upp till 24h.

Förpackningen är som en tub med en vanlig applikator på pinne i korken. Personligen använder jag aldrig applikatorn direkt på ögonlocket så jag tycker det hade känts fräschare med en tub att dutta lite på fingret med. Konsistensen upplevs som något lite tjockare än originalet, och många andra primers, men den är fortfarande flytande. Den är dryg så det behövs bara lite, lite. Den torkar rätt snabbt så man får vara kvick med sitt duttande på ögonlocken. Den har rejält pigment i ljust beige och gör ögonlocken ljusa och jämna i färgen. Ögonskuggan fäster väldigt bra i primern och den gör att den sitter länge (och då menar jag dansa-på-klubben-hela-natten-i-Barcelona-länge) även på mina blöta ögon och ögonlock.

Har du torra, enkla ögonlock finns många primers att välja mellan. Den här kanske till och med kan kännas lite torr om du föredrar en lättare primer. För mig finns det dock fortfarande bara en primer och det är Urban Decay Eyeshadow primer potion Eden.

Den här primern och de andra från Urban Decay hittar du här.