H&M Conscious Rasberry lip balm | Veckans naturliga

h&m conscios rspberry lip balm

Conscious är en av H&M utvecklad serie med ekologiska produkter. Nu finns även skönhetsprodukter! De är ECOCERT-certifierade vilket innebär att minst 95 % av innehållet är naturligt och 10% ekologiskt.

I mitt jobb som skönhetsredaktör ingår det att testa olika typer av produkter. Både traditionella och naturliga. Jag har ingen generell preferens för egen del. Men om jag behöver lite läppbalsam för att läpparna känns torra väljer jag gärna ett med naturliga ingredienser. Eftersom att jag oundvikligen kommer att slicka i mig en del och det kommer att hamna i magen.

Den senaste tiden har jag testat Conscious raspberry lip balm från H&M. Det är ett ECOCERT-certifierat läppbalsam i en liten metalltub. På ingredienslistan står ricinolja, bivax och  jojobaolja överst och det är ingredienser jag tycker det känns helt okej att slicka i sig. Läppbalsamet är rosafärgat och krämigt och påminner jättemycket om halvsmält jordgubbssorbet. Doften är söt och god av hallon, men den är mild och försvinner snabbt. Läpparna blir mjuka och fina och får en mycket skir färg och lätt glans. Hållbarheten är som läppbalsam är mest, man får bättrar på varannan timme, oftare om man äter och dricker.

Conscious raspberry lip balm är ett skönt läppbalsam. Det sticker inte ut, men jag uppskattar att det är naturligt. Det kostar 69,90 kronor och finns HÄR.