Hudspecialisten: Klä huden rätt efter klimatet

klä-huden-rätt-efter-klimatet

Jag har ställt undan mina flipflop. Letat upp ulltröjan. Lagt fram vantarna.
Nu är det är dags att göra detsamma för huden.
Jag har pratat med hudterapeuten Annica Forsgren, innehavare av webshoppen Skincity, om vad det kallare vädret betyder för huden.
Enjoy, hudvårdsvänner!

Nu går vi mot kallare tider. Vad betyder det för huden?
”Det betyder att vi kan få en obalans i huden i övergången från sommar till höst. Den kan visa sig i form av yttorrhet, finnar eller fetare hud; det är olika från person till person. En del kan uppleva obalansen som både yttorrhet och ökad blankhet på eftermiddagen.”

Varför är det extra viktigt att se över hudvården vid säsongsskiftningar?
”Det är viktigt av samma anledning som att vi inte längre går i linne  och shorts  – det passar inte för klimatet! Vi måste anpassa det vi klär vår hud med. Ansiktet är ju helt oskyddat från kläder året runt så det är det extra viktigt att ta hand om.”

Vilken typ av vård rekommenderar du?
”Just i säsongsskiftet brukar jag rekommendera att man sätter in en kurbehandling. Det behöver inte vara så avancerat som det låter. Det räcker med ett fuktserum under cremen och fuktmask tre gånger i veckan. Gärna en som man kan sova med. Sov då med serum och mask tre nätter i veckan istället för ordinarie nattcreme.

Varför är ett fuktserumet så viktig i säsongsövergången?
Det stärker upp hudhälsan generellt och gör huden mjukare, smidigare och mer motståndskraftig.”

Peeling då?
”Glöm inte att göra peeling ca två gånger i veckan. Att boosta huden med massa gottigheter om du har gamla hudceller kvar, gör masken och serumet bortkastade i tid och pengar. Peelingen tar bort det trista så att fukt och näring kan slussas ner på djupet där de kan förbättra hudkvaliteten.”

Vad kan jag förvänta mig för resultat?
”Det är viktigt att tänka på att för hudvård gäller att en enda produkt kommer inte göra under för huden. Det krävs olika typer av produkter och en daglig rutin för att få en fin och välbalanserad hud.  Se till att du har en rengöring, ett serum och en hudcreme anpassad efter din hudtyp som du använder varje dag. Peeling två gånger i veckan gärna följt av ansiktsmask. Det är egentligen samma procedur året runt. Var konsekvent – det är mitt ledord när det gäller hudvård för lyckat resultat.”


Längre fram i höst, vad kräver huden då?
”Skillnaden mellan höst och vinter är att man ofta bör välja en rikligare crème och serum.”

Kan du rekommendera ett bra fuktserum och en mask för den som vill klä huden rätt efter klimatet just nu?
”Javisst! Serumet Transderma M  HÄR  innehåller bara ett fåtal ingredienser där squalane är en av de främsta. Ger inte bara lätt fukt på huden utan också en närande återfuktning på djupare lager. Den förstärker hudbarriären och verkar lugnande på irriterad hud.
Och så Hydrating mask från Beauté Pacifique   HÄR  med återfuktande squalane och effektiva anti-agingingrediensen A-vitamin som gör den till mer än ”bara en vanlig” fuktmask. 
Den kombon blir en riktig fuktexplosion för huden. Jag älskar att sova med den! Gärna två gånger i veckan.”

 

Annica Forsgren

Annica Forsgren