Trendspaning – I vår vill alla dofta kaka

När Thierry Muglers doft Angel lanserades därborta på 90-talet så var det den första gourmanddoften. Choklad, kola, honung, vanilj och patchouli i den allra ljuvligaste blandning man kan tänka sig. Sedan dess har Angel fått en hel rad syskon och en mängd andra märken har gjort enastående gourmanddofter som fått stort genomslag. Bara för att säga några så har vi kioskvältaren Pink sugar från Aquolina, unga Lollipop-familjen från Maria Carey, trendiga Candy-dofterna från Prada och supereleganta La vie est belle från Lancôme. Men varför?

Jag tror dels det handlar om att bejaka den egna sötsugna sidan – för vem kan motså karameller, kola och kakor?!! Men kanske också för att fresta omgivningen på samma oemotståndliga vis som ett franskt konditori. Eller så är det inte så mycket tänka bakom alls, bara en typ av doft som går hem i stugorna. Vad vet jag…

I vår kan alla sockersugna med lätthet få sitt begär stillat. För är det någonting som är aktuellt så är det allt som doftar sockerkaka, gräddiga desserter, prasslande godispåsar och finbageri. Här är ett litet urval:

molton brown

Molton Brown lanserar nya dofter i Gourmandserien; Comice pear and wild honey, Equisite vanilla & violet flower och Delicous Rhubarb and rose. Inspration? Bakverk!

angel

Årets ängelvariant från Mugler heter Angel eau sucre. Vi som fortfarande har kvar en peu av skolfranska vet att sucre betyder socker.

bruno banani

Bruno Bananis nya doft Woman’s best doftar som dessert – pannacotta!

crabtree and evelyn

Crabtree & Evelyn företaget som gör så ljuvliga rengörings och kroppsvårdsprodukter går all in på sockerfronten och lanserar te, kakor och godis. Yes, du hörde rätt!

Avslutningsvis vill jag bara säga som jag alltid gör, man får göra som man vill. Vill man dofta kaka – gör’t! Vill man inte – det finns mängder med andra alternativ!