La Roche-Posay Cicaplast mains – hardworking handkräm

La Roche-Posay är ett franskt apoteksmärke som säljs på svenska apotek. Produkterna är särskilt utvecklade för atopisk hud, men passar lika bra för alla som är ute efter milda, effektiva produkter. Cicaplast var från början en läkande SOS-salva, men fick snabbt sällskap av kräm, läppbalsam och handkräm. Jag har testat den sistnämnda – La Roche-Posay Cicaplast mains.

la roche-posay cicaplast mains

Vad: La Roche-Posay Cicaplast mains, handkräm
Förpackningen: Bilden här ovan är tagen innan jag började testa, tur är det för nu ser tuben rent ut sagt för jävlig ut. Handkrämens konsistens är inte alls anpassad för tuben och det är ett evigt klämmande och micklande för att få ut en klick redan när tuben är ny.
Konstistens: Trög, semitransparent, salvliknande. Inget jag spontant älskar, jag föredrar fluffiga krämer.
Doft: Oparfymerad. Doftar inget alls. BRA!!!
Innehåll: 30% återfuktande glycerin, 4% niacinamide som bl a verkar barriärstärkande och bearbetar bruna fläckar, sheasmör som ger näring, mm.
Känsla: Att smörja in La Roche-Posay Cicaplast mains är lite grann som att ta på en osynlig skyddshandske på händerna. Den känns fet men inte kladdig. Är huden irriterad, röd, narig osv lindras plågan snabbt och händerna känns mjuka och smidiga.
Kladdiga avtryck: Minimalt.
Effekt: Jag har använt den handkrämen på kvällen. Redan efter ett par gånger var händernas mjuka och lena som sammet. Det jag uppskattar mest är långtidseffekten, händerna får så mycket omvårdnad att jag inte behöver smörja händerna under dagen, trots idogt tvättande och blaskande i vatten. Jag tycker nog också att jag upplever hudtonen på händerna som jämnare och kanske är faktsikt pigmenteringarna på högerhanden blekare…
Betyg: 4 (Tuben är kass, trög konsistens)
Var: HÄR