Light foundation cushion från Yves Rocher

Det är ett tag sedan kuddfoundations slog ner som en bomb på foundationhyllan. Kuddfoundations har sitt ursprung i Asien och är en stor del av K-beauty hypen – med all rätta. För det är ju något så ohyggligt smart och tilltalande med en kompakt dosa som innehåller ALLT för en fin bas: Spegel, foundation och applikator. Nu var det ett tag sedan jag testade något liknande men för ett par veckor sedan ville jag ha något snabbt och enkelt. Det blev Light foundation cushion från Yves Rocher.

light foundation cushion Yves Rocher

Asken är typisk, en vit plastdosa med en svamp indränkt med flytande foundation. Över det ett tättslutande lock så att basen inte torkar ut och en platt applikator. Just applikatorn väcker mitt raseri direkt, den är ju inte bra alls. Foundationen dras omkring i ansiktet utan att det för den skull blir någon fin utjämning. Med Beauty blender blir det desto bättre. Tonen jämnas ut med lätt täckning med en fin lätt glossig finish. Behövs mer täckning är det inga besvär att applicera ett lager till. Har man inte krav på totalt kamouflage fungerar den också fint som tunn concealer. Fint resultat oavsett garanteras.

Ett litet minus dock för färgen. Jag har nyansen 200 Beige, men den är lite för gulorange för att det ska bli helt perfekt. Och ett till för att den släpper en hel del under dagen, men eftersom den är så lätt att bättra på gör det inte jättemycket. Tredje minuset är slabbet i dosan. Jag har aldrig varit med om att en kuddfoundation ser så totalt kaosartad ut efter ett par användningar.

Trots minusen tycker jag ändå att det här är ett bra köp för alla som vill ha en vårfräsch bas.

Betyg: 3,5
Var: Light foundation cushion från Yves Rocher finns här. Just nu för 99 kr, ordinarie pris 259 kr.

light foundation cushion Yves Rocher

light foundation cushion Yves Rocher