Maestro fusion makeup compact från Giorgio Armani

Jag vet inte om det var mitt äventyr med den  HÄR som utlöste det. Eller om det var vårsolen och det självklara med en skir bas. För plötsligt var full täckning det enda jag kunde tänka på.
I min låda med favoriter låg Maestro fusion makeup compact från Giorgio Armani och det var exakt vad det här lilla fejset drömde om!
(Och eftersom den är använd och älskad så syns det. Ni fattar, jag vet det. Men ändå, vill bara säga det!)

 

maestro fusion makeup compact

Maestro fusion makeup compact från Giorgio Armani aka mästaren på bedårande baser, är en rund kompaktdosa med spegel i locket och applikator (som jag har slängt). Konsistensen är mjuk och lite smörig. Jag applicerar med fuktad makeupsvamp och det tar inte många sekunder förrän basen är på plats. Täckningen är hög. Porer, skavanker, mörka partier, blemmor och pigmentfläckar ALLT försvinner. Det är som att jag dragit ett radergummi över fejset. Det är slätt, det är jämnt och – heeeey vad fint det är! Magin ligger i den höga täckningen i kombination med den ospacklade intrycket. Det ser inte det minsta ut som en mask, bara finfin hud. Finishen är neutral med fin lyster.

Min vana trogen kör jag oprimat och opudrat men det är inga problem för Maestro fusion makeup compact som sitter som berget hela dagen. För er ladies som undrar om den lägger sig i vecken kan jag säga att nope, det gör den inte. Men det kan vara skönt att ha ordentligt hudvård under om huden är torr, annars kan ansiktet kännas lite stramt. På kvällen kör jag med dubbel rengöring och då finns inga foundation-rester kvar alls.

En foundation av det här slaget passar väldigt bra på kvällen och till festen. Men lever man efter regeln ”man får göra som man vill” så passar den vid alla tillfällen. Den kan också användas som concealer eftersom täckningen är magnifik.

En fördel till med Maestro fusion makeup compact, den innehåller ett bredspektrum-skydd med spf 29. Urpraktiskt när vi går mot soligare tider.

Sugen på att titta närmare? Foundationen finns   HÄR, till den behövs en dosa  HÄR.