Makiash Mascara volume & length

makiash volume & lenth mascara

Makiash är ett svenskt makeupmärke grundat av två makeupartister. Märket köptes för en tid sedan av Ellos och där finns nu samtliga produkter till försäljning.

För en tid sedan damp några pressprover ner i min brevlåda. Jag har testat Volume & length mascara som Makiash utlovar ger ”x-tra tjocka, x-tra långa och x-tra intensivt svarta fransar som håller hela dagen.”
Allt stämmer inte – men det är ingen dålig mascara.

Volume & length mascara har en smal fiskformad borste med kort, tät borst och krämig nästintill doftfri formula. Ingen parfym är tillsatt, bra. Borsten är lättmanövrerad till övre fransraden, men fungerar sämre till den nedre. Mina fransar får en fin volymökning, svärta och böj. Men ingen extra längd att tala om. Det som sticker ut är den shyssta separationen vilket får varje frans att synas lite extra. Ett lager mascara ger vardagsokej fransar. Med fler lager blir fransarna mer och mer festfina, utan minsta klump i sikte.

Hållbarheten är sådär. Mot kvällen finns smulor under ögat, och ögonlocket blir lite sotigt. Trist, men inte hela världen om fransarna hållit sig fina. Det gör de nu inte, utan de säckar så sakteliga ihop under dagens gång fast jag inte ansträngt mig mer än knattrat på tangentbordet dagen lång.

Makiash Volume & length mascara är en medelbra mascara. Priset är dock ett stort plus – 159 kronor.
Mascaran finns  HÄR.

 

Makiash