May the moist be with you

Hörni, har ni testat det där med essencer? Det är så himla härligt! Det är en produkt som appliceras som första steg efter rengöring och som har en enda uppgift  – fukt! Efter essence kan man fläska på med serum i ett eller flera steg beroende på vad man vill uppnå. Och sen kräm för skydd och för att stänga in hela härligheten. På toppen solkräm och sen är man redo för dagens utmaningar. Till nattens utsvävningar (eller brist på det) kan man upprepa allt utom solkrämen.

Shiseido är ett japanskt märke med alldeles fenomenal hudvård. När K-beauty för ett par år sedan blev ett bekant fenomen för hela världen så fanns såklart redan den österländska filosofin inplementerad och flera av produktryperna representerade. Men att de redan var med på tåget var inget de direkt kommunicerade. Men nu till hösten kommer faktiskt Shiseido med en serie med tydlig K-beauty-profil.

Jag har testat Waso Fresh jelly lotion som är en essence och jag tycker så himla mycket om den! Konsistensen är tunn, men tjockare än vatten. Doften är mycket lätt och liksom lite gurkfräsch. Känslan är fantastisk. Som att huden får dricka ett glas supervatten! Den blir otörstig, mjuk och spänstig. Om jag säger att den blit uppumpad som en vissen badboll – då vet ni vad jag menar. Och allvarligt talat, vem vill inte ha en slätare snyggoversion av huden? Egentligen behövs det väl alltid, men särskilt nu sommartid när sol och bad och friska vindar har gjort huden till en torrversion av sig själv.

Fresh jelly lotion får en solklart splash-betyg: 5/5