Medik8 r-Retinoate har ALLT man kan önska sig

Jag älskar produkter som överträffar mina förväntningar med hästlängder. En sådan är r-Retinoate från Medik8. Det extra namnet Youth activating serum tänkte jag var mest yada-yada som så ofta annars, men nu måste jag faktiskt medge att det är en föryngringskur!

 

medik8 r-retinoate

För alla som på ALLVAR är ute efter synbara anti-age effekter så är retinol (A-vitamin) ingrediensen att hålla koll på. Retinol kommer i flera olika former och det påverkar effektiviten. Effektivast är retinoin som är receptbelagd och skrivs ut till personer med svår acne. Den går raka vägen i cellerna. Näst effektivast är retinol som i kroppen först måste omvandlas till retinoin som sen gör jobbet i cellerna. Retinyl palmitat kommer sen, den måste först omvandlas till retinol och därefer retinonin och sen börja jobba. Det säger sig självt att resultaten blir försämrade efter de här stegen. r-Retinoate är en ny ingrediens som är lika effektiv som retionin eftersom den går rakt in i cellerna och spänner musklerna mot rynkor och annat otyg. Men den är inkapslad på ett sätt som gör att den inte irriterar huden på samma saätt som retinoin.

Vad: Medik8 r-Retinoate
Innehåll: De aktiva ingredienserna är retyl retinoate, c-vitamin, hyaluronsyra
Förpackning: Plastflaska med pump som ser sleek och elegant ut på badrumshyllan.
Konsistens: Lätt serum. 2 tryck är lagom för ansikte och hals. Den här typen av ingredienser ska appliceras direkt på huden före krämer för att göra mest nytta. Den kan användas både morgon och kväll, jag har enbart använt den på kvällen.
Doft: Mjuk mild vanilj.
Absorbtion: Omedelbar. Lämnar ingen hinna.
Känsla: Behagligt återfuktande.
Invänjning: Behövdes inte. Jag fick inga oönskade bieffekter som irritation eller extrem torrhet. Om man skule få det kan det vara bra att känna till att med just retinol så ska man fortsätta använda produkterna för huden vänjer sig och sen blir det bättre. Fast, lite torrare än vanligt är jag. Det avhjälps med ansiktsolja, masker och mojsiga nattkrämer.
Resultat: Jag har använt serumet i åtta veckor. I början märktes resultatet framförallt i form av en stabilare hud. Men sedan en tid är rynkor och linjer utslätade på ett sätt jag inte varit med om tidigare. På skrattrynkorna vid ögonen blir det tydligt. Mest effekt ser jag på halsen som verkligen fått en UPPSTRAMNING. Jag upplever dessutom porerna som renare och ordentligt krympta. Pigemnteringarna är inte borta men jag tycker att fläckarna är ljusare.
Nackdel: Priset! Saftigt, men värt det.
Betyg: 5/5
Var: Medik8 r-Retinoate finns här.

medik8 r-retinoate