Missha Time revolution The first treatment essence Intensive

Av alla stora skönhetstrender är nog ändå K-Beauty ändå störst just nu.
Det är helt enkelt skönhetsprodukter från Asien, framförallt då Korea. Mest handlar det om hudvårdsprodukter.
Skillnaden från traditionell beauty handlar både om filosofi, produkttyper och ingredienser.
Att K-Beauty är så intressant för konsumenterna har fått många stora västerländska företag att göra egna varianter av de asiatiska produkterna.
Först ut var BB cream följt av de andra bokstavskrämerna.
Därefter var det kuddfoundations.
Och nu är det essence waters.

Det ska sägas med en gång, jag har mycket liten erfarenhet av K-beauty. Men för ett tag sedan fick jag en flaska av Misshas Time revolution The first treatment essence Intensive av en väninna. Och hey, vad underbar den var!

time revolution the first treatment essence missha

Time revolution The first treatment essence Intensive är ett essence water. Det används morgon och kväll efter rengöring före serum och kräm. Syftet är att addera en extra dos med återfuktning. Dubbel återfuktning efter dubbel rengöring, inget konstigt med det. Man tappar upp en liten mängd av produkten i handen och klappar in i ansiktet. Det är såklart lite asiatisk ritual över det, men jag kan ändå inte släppa tanken på att det var så pappa gjorde med rakvattnet när jag var liten.

Time revolution The first treatment essence Intensive kommer i en glasflaska med skruvkork. Glas i badrum är aldrig min favorit, men å andra sidan inbjuder den här rutinen till stilla ro snarare än stress och hets och tapp-i-handfatet-kross-katastrof. Produkten är tunn som vatten, känns som vatten och doftar nästan ingenting.

Ingredienslistan är så spännande!!! Saccharomyces ferment filtrate som är fermenterat jästextrakt. Bifida ferment lysate är probiotika. Mängder med botaniska ingredienser. Plus hudfavoriterna mjölksyra, propanediol, hyaluronsyra och niacinamide. En ganska lång och omfattande ingredienslista, något som kan vara en nackdel men som i det här fallet är så yummie att det är precis tvärtom.

Känslan då? Time revolution The first treatment essence Intensive gör att huden känns grundligt återfuktad.
Mirakulöst ungdomsvatten, jag ser typ 10 år yngre ut nu efter en veckas användning!”, utropade väninnan som testkörde sin essence samtidigt som jag.
Kanske överdrev hon lite där…
Men faktum kvarstår: När huden får klunka sig otörstig på fementerad jäst så ser den piggare, fräschare och mindre skrynklig ut. Dessutom händer något med lystern i huden. Borta är den matta ytan och huden ser faktiskt ut att vara glowig inifrån.

Med Time revolution The first treatment essence Intensive på huden behövs lite mindre serum och mindre kräm. Sommartid och fet hy klarar sig säkert med essence water och solkräm på det.

Produkten finns inte i Sverige men kan beställas   HÄR.

Sugen på att läsa mer om K-Beauty, kolla in Fröken Rosas blogg  HÄR.