Naked skin One and Done från Urban Decay

Naked skin One and Done är bas-hybrid från Urban Decay. Eftersom att jag ÄLSKAR ord som optical blurring och luminous finish kastade jag mig över den så fort presssutskicket landade här. Och låt mig säga så här – jag blev inte besviken!

naked skin one and done

Naked skin One and Done beskrivs som en två-i-ett produkt, som erbjuder jämn hudton och skydd i samma klick. Det motsvarar samma egenskaper som en CC cream, men visst låter det mer intressant med ”hybrid complexion perfector” som det står på tuben?!! Krämen är vattenbaserad och på ingredienslistan finns bl a cyklopentasiloxane (cyklisk silikon, underlättar applicering bl a), ethylhexyl methoxycinnamate (aktiv ingrediens i solkräm) zinkoxid, lakritsrotsextrakt, vitaminer, peptider och mjukgörare. Alles in alles en formula som mjukgör samtidigt som den skyddar mot rynkfrämjande solstrålar.

Naked skin One and Done kommer i en tub med pump, praktiskt och bra på alla sätt. Konsistensen är lätt och krämig ungefär som en dagkräm. Visst kan man applicera mer pensel eller makeupsvamp, men bäst blir det med fingertopparna när värmen från dem hjälper till att distribuera krämen jämnt och fint. Appliceringen är superenkel och det tar inte många sekunder att göra klart ansiktet. Känslan är mjuk och återfuktad som efter en dagkräm. Jag har torr hy och min hud känns stabil och återfuktad hela dagen, har du fet hy kan puder vara bra att ha till hands.

Täckningen är lätt, finishen lite lystrig.
Söker du hög täckning är det inget för dig.
Jagar du däremot ”din hud fast bättre” så är det här ett alternativ.
Är du en glow-seeker som jag kommer du säkert att gilla glowet även om det aldrig är fel med ett par svep med skimrig highlighter.

Jag kan ärligt säga att Naked skin One and Done lever upp till det där med optical blurring för imperfektioner blir påtagligt mindre synliga och rödhet reduceras förvånansvärt effekt fast täckningen är lätt. Hur mycket ÄLSK är det inte på det?!!
Den blir verkligen ett med huden och accentuerar lyckligtvis inte persikofjunen. Hållberheten är bra. Borttagningen smidig.

Naked skin One and Done innehåller spf 20. Toppenbra tycker jag som helst inte lägger ett lager solkräm mellan dagkräm och bas. Mitt i sommaren behöver den kompletteras med högre skydd för att vara säker på att skyddet är komplett.

Jag har testat nyansen Medium light. Den funkar fint till min bleka hud med gula undertoner, även om den är en kvarts nyans för mörk. Om någon månad kommer den att vara tipp topp.

Naked skin One and Done finns  HÄR.