Neutrogena Visibly renew body lotion

Neutrogena visibly renew body lotion

I våras lanserade Neutrogena två återfuktande nyheter. En handkräm och en body lotion. Handkrämen har jag skrivit om tidigare HÄR.
Sommaren är en tuff årstid för huden (hey, vilken årstid är inte det?) med uttorkande brun utan sol, salta bad och sol. Lägg till legshowing shorts och kjol och det är uppenbart läge för produkter som leverar mjukhet på beställning. Det gör Visibly renew body lotion.

Vad: Visibly renew body lotion från Neutrogena
Förpackningen: Generös flaska på 250 ml, toppen så man inte behöver släpa hem en ny flaska ofta. Men med jordens sämsta pump. Krämen och pumpen är inte kompatibla, varje nedpump måste följas av ett dra-upp-pumpen-med-milt-våld innan man kan pumpa fram nästa klick. Grrrrrrr!
Ingredienserna: Vatten, glycerin, mineralolja mm.
Konsistensen: Tjockare än body lotion, lättare än body butter. Body cream skulle jag kalla det.
Doften: Mild, fräsch och behaglig. Försvinner ganska snabbt.
Insmörjning: Lätt att fördela men kräver en liten stund för att sjunka in. Eftersom konsistensen är tjockare än body lotion är det ganska självklart.
Känslan: Omedelbart efter insmörjningen känns huden mjuk, len och sval. Krokodilbenskänslan försvinner direkt.
Effekten: Regelbunden användning gör att huden riktigt mjuk och len. Torrhetslinjer, stramhet och lättare klåda försvinner också. Jag älskar att mjukheten håller i sig i flera dagar så att man slipper smörja in sig varje dag. Eftersom att Visibly renew body lotion håller kvar fukten i huden, har inte fina solbrännan jag hade med mig hem från Italien försvunnit lika snabbt som brännor brukar.
Pris: 75 kr. Rena fyndet!
Betyg: 4/5. Ett liknande alternativ men snäppet bättre hittar du  HÄR.  
Var: HÄR