Nuxe Prodigieux lait parfumé lämnar lena doftspår

Nuxe är ett anrikt, franskt apoteksmärke med flera grymma produkter i lineupen. Jag tänker exempelvis på ansiktskrämen Crème Fraiche och läppbalsamet med honung Reve de miel.

Mest kända är allroundoljan Huile prodigieuse som man kan i stort sett överallt – i håret, ansiktet och på kroppen. Och guldglittrande torroljan Huile prodigieuse OR. Utmärkande för båda dessa är doften. Orientaliskt blommig med inslag av apelsinblom, kokos och vanilj. Magisk, nickar en hängiven beundrarskara. Så för ett par år sedan kom en renodlad doft, och sen en body lotion. Yours truly har testat!

 

nuxe prodigieux lait parfumé

Vad: Nuxe Prodigieux lait parfumé, parfymerad body lotion.
Förpackning: Plasttub med snäppkork.
Ingredienser: Många! Bland de mjukgörande ingredienserna finns glycerin, dimeticone, kokosolja och macadamianötolja.
Insmörjning: Konsistensen är medelfyllig och krämen lätt att smörja in. Den går in fint och det går att klä på sig ganska snabbt efter insmörjning.
Mjukhet: Visst blir huden mjuk, det blir den ju av de flesta body lotions. Men det är ingen direkt bestående effekt som uppnås. Ska huden vara mjuk behöver man smörja in sig dagligen, och det har vi pratat om tusen gånger vad jag tycker om den själadödande detaljen.
Doft: Gillar man Prodigieuse-doften gillar man högst troligt doften på Nuxe Prodigieux lait parfumé. Dock tycker jag att doften är allra härligast i oljorna, då jag tycker att doften i body lotion-form har en lätt potpourri-varning. Sagt med det? Dammiga blommor och övermogen frukt är inte min kopp te.

nuxe prodigieux lait parfumé

För vem: Prodigieux lait parfumé är ett bra alternativ när man inte vill ha en renodlad parfym men ändå omge sig med mild väldoft. Jag tycker man ska tänka på den mer som en parfymerad produkt, en som en återfuktande body lotion.
Var: Här tex.