Parfymfri hårvård – det finns och den är bra!

Den här veckan har Astma och Allergiförbundet utnämnt till Parfymfria veckan. Bra initiativ!

Parfym finns ju inte bara i det mest uppenbara parfymer och dofter. Utan också nertankat i diverse andra skönhetspryttlar. I duschgel och body butter kan man väl till viss del först det. Men i blusher? Ögonskugga? Nä hua!

Hårprodukter innehåller ofta ganska mycket parfym. Kanske är det för att dölja odörer (hörde jag hua?) eller kanske bara för att det är sååå himla härligt med en väldoftande knopp. För den som är känslig mot dofter är stickande dofter från hårsprej och allt annat än härligt.

Vi kikar på tre parfymfria hårprodukter för alla som vill dra ner på dofterna!

Parfymfri Apoliva

Schampo och balsam
Milda och fuktbindande ingredienser rengör håret på ett skonsamt sätt. Rekommenderas av Astma och Allergiförbundet. Extra plus för bra pris, 79 kr/st. Schampo moisturising och Balsam moisturising, Apoliva.

InfiniumPure

Sprej
Hårsprej baserad på endast sex ingredienser utan tillskott av parfym som kan irritera känsliga luftvägar. Fixerar med hård stadga. Utförlig recension finns   här.  Infinium pure, L’Oréal Professionnel.

parfymfri

Root concealer
Färgat puder med hög täckningsgrad som sprejas direkt över utväxten och som sitter till nästa hårtvätt. Innehåller ingen tillsatt parfym. Root concealer, Björn Axén.