Rosenserien Solkräm – ekologisk certifierad med lågt skydd

IMG_3369_resize

Nytt på nosen: Rosenserien Solkräm.

Det är härligt att vara i solen men om man inte vill bli rynkig i förtid gör man klokt i att använda solskydd. Den senaste tiden har jag hårdtestat Solkräm från Rosenserien. Solkräm, som den heter, är Svanenmärkt och ekologiskt certifierad. Ingredienserna är till 100% naturliga och 75 % är ekologiskt odlade. Huvudingredienser är aloe vera, solrosolja, titaniumoxid och kaprinsyra. Solskyddsfaktorn är 6. Rosenseriens Solkräm ger fysikaliskt skydd.

Tuben är praktisk med snäpplock. Krämen är offwhite. På förpackningen står det att doften är ny, Tjejligan tycker att den doftar smultron, jag tycker den doftar doftsuddis. Konsistensen är fyllig och det är lätt att smörja in den. Efteråt blir huden vit och blank.

Jag tycker inte alls om Solkräm från Rosenserien. Framförallt för att skyddet är alldeles för lågt. Frågan är väl om det finns någon expert; hudläkare eller hudterapeut, som skulle rekommendera ett så lågt skydd som spf 6. Jag har mycket ljus hy, efter att ha varit ute någon timme i vårsolen med Solkräm så hettar huden och stramar och det känns att jag fått för mycket sol. Jag har även låtet Tjejligan testa den; de två blekaste är röda efter en stund i solen, på mellandottern som blir pepparkaksbrun på sommaren ser det okej ut. Förutom det dåliga skydd gillar jag inte att få en vit film på huden efter insmörjning.

Jag tänker inte använda Solkräm från Rosenserien mer, varken på mig eller barnen. Det finns bättre alternativ.

Solkräm från Rosenserien hittar du   HÄR.