Sensai Cellular performance day cream spf 25

Cellular performance day cream spf 25 från Sensai är en ganska ny dagkräm. Säljpitchen utlovar en kombination av anti-age och fuktgivande egenskaper.

 

Sensai Cellular performance day cream spf 25

Cellular performance day cream spf 25 kommer i i plasttub med skruvkork, praktiskt både på badrumshyllan och i väskan. Den har en bas av vatten, alkohol och glycerin med spännande tillskott:
Silkesextrakt som ruskar liv i hudens egen hyaluronsyraproduktion.
Niacinamide (B-vitamin) som dämpar inflammationer i huden, minskar hyperpigementering och ökar hudens elasticitet.
Och jästextrakt som motverkar hudens stressrelaterade åldrande.

Krämen är aprikosfärgad och har en lätt och silkeslen konsistens. Doften är mild och fräsch och försvinner snabbt på huden. Eftersom den redan innehåller allt huden behöver lägger jag den över essence och serum, ingen annan dagkräm behövs. Det är en ren fröjd att smörja in sig med Cellular performance day cream spf 25 för den går in så fint och efteråt känns huden fuktmättad och nöjd. Krämen är dryg, endast en liten mängd behövs vid varje applicering. Men eftersom solkräm ska appliceras generöst tar jag en större mängd. Det är inget som gör att huden känns kladdig eller fet, tvärtom sjunker allt in bums. Efteråt ser huden slät ut med en lätt lyster.

Cellular performance day cream spf 25 lämnar inga vita spår på huden och passar därför fint att ha på egen hand. Har man den under makeup fungerar det också helt perfekt. Dessutom ger den inte upphov till förhatliga solkrämsfinnar.

Nackdelar då? Priset! 1059 kronor är väldigt mycket pengar. MEN å andra sidan ersätter den både dagkräm och solkräm. Den bästa solkrämen den som används,  och med tanke på hur härlig Cellular performance day cream spf 25 så finns det inget skäl i världen att låta den stå oanvänd på hyllan.

Den finns  HÄR.