Sensai och Comfort Zone – välkommen till fuktfesten!

De senaste månaderna har jag varit som besatt av fukt.
All hud behöver fukt – no matter what!

Jag älskar K-beauty filosofin med dubbel rengöring dubbel fukt. Tidigare har jag testat den här hajpade historien, den här nykomlingen och den här med bedövande stark doft.

Nu har jag testat två till, Hydramemory essence från Comfort Zone och Lotion 2 (moist) från Sensai.

comfort zone sensai

Hydramemory essence från Comfort Zone är ett essence water som klappas in i huden efter rengöring före serum och kräm. Konsistensen är som vatten, känslan är som vatten, doften är som vatten och det är lätt att tänka att HALLÅ 545 SPÄNN FÖR LITE VATTEN. Men så fel man kan ha! För i den här opraktiska glasflaskan ryms naturliga fuktbindare och extrakt som bokstavligen bombar huden med fukt. Den passar alla hudtyper även känsliga.
Varför älskar jag den: Du vet känslan av att man tar ett glas vatten på morgonen och bara klunkar i sig innan man greppar kaffemuggen? Det är vad Hydramemory essence gör för huden. Huden mår verkligen toppen av fukten och delar ut en frikostig belöning i form av att se balanserad och plumpad ut. Den finns HÄR.

Cellular performance Lotion 2 (moist) är också ett essence water som används på samma sätt. Den känns också vattenlik men är ändå lite tyngre och fylligare än Hydramemory. Glasflaskan är dessutom precis lika opraktisk den. Dessvärre har Lotion 2 (moist) en ganska bedövande alkoholstinn doft. Fet hy göre sig inget besvär, normal hy kompletterar med en lättare lotion över och vi torrisar som aldrig får nog med näring kan såklart smacka på som vanligt även om behovet inte är fullt så skriande efter den här förfesten med fukt.
Varför älskar jag den: Om jag fortsätter med liknelsen med vattnet. Här är det inte som att klunka i sig ett glas vatten utan som att dricka en hel liter supervatten. (Finns det ens supervatten som är effektivare än standardvatten? Det ingick inte i min gymnasiekemi, men NASA kanske är något på spåret…) Huden ser oförskämt fräsch och fin ut och som en bonus får man det absolut bästa underlaget under makeup. Den finns HÄR.

I valet och kvalet mellan Hydramemory essence från Comfort Zone och Cellular performance Lotion 2 (moist) väljer jag den senare pga bäst återfuktning. Slurp på er!