Skönhetsnyheter – de bästa och finaste produkterna att hålla koll på just nu

Vilken helg!
Tjejligan har varit på simtävling fredag till söndag. Så istället för att sitta inomhus i badhus-hettan med rinnande mascara och frissigt hår har jag hejjat på dem utomhus. Ömsom snålblåst och kyla, ömsom stekande sol, i pass om nio timmar. På hemvägen blev jag inte överkörd av tåget, men det känns så. Jag är så trött!

Att sitta precis vid havet i stekande sol i timtal är ingen hälsokur för ansiktet. Om man nu inte längtar efter rynkor och pigmentfläckar förstås. Jag har inte bränt mig ett dugg, men så applicerade jag den  HÄR  flera gånger per dag också. Ett superbra budgetalternativ är den  HÄR.   Igår var tjejerna lite röda i ansiktet så vi smorde med den  HÄR och imorse var det bra igen. Men nästa gång måste de smörja mycket bättre.

Nu kickar vi igång arbetsveckan. Först en titt på veckans skönhetsnyheter från min sida i Aftonbladet Söndag.

Skönhetsnyheter

 

Smart svamp
Color switch solo från Vera Mona är en penselrengöring i form av en absorberande svamp, perfekt för att rengöra ögonskuggspenslarna från överskottsfärg. Dra borsten mot svampen och färgen försvinner direkt, inget vatten behövs. När svampen är ofräsch kan den rengöras och därefter återanvändas. Den finns  HÄR  och är verkligen ett superköp.

vera mona
Bra bas med spf
Complexion rescue från bareMinerals är en färgad dagkräm med lätt täckning och mycket lyster. Formulan som är intensivt återfuktande är lätt att applicera med fingertopparna och sitter bra hela dagen. Extra plus för spf 30. Den har jag skivit mer om  HÄR.

Naturlig rengöring
African black soap från Body Bazar är en naturlig tvål med lätt exfolierande effekt baserad på kokosolja, sheasmör och kakaoaska. Tvålen ger ett fluffigt, fylligt och superhärligt lödder som jag uppskattar jättemycket. Mindre förtjust är jag i att den svider infernaliskt om den kommer så lite som i närheten av ögonen. Efteråt är huden ren och mjuk utan att strama det minsta. Jag försöker få min 12-åring att använda den men hon tycker att den speciella doften är kväljande och vägrar. Läs mer om den  HÄR.

Hårfavorit
Björn Axéns nya borste Maple wood detangling brush består av en kombination av svinborst; som gör håret glansigare genom att sprida hårets naturliga oljor från hårbotten till resten av håret, och nylonstrån som sluter hårstråets granlika ytskikt och därmed tämjer friss. Resultatet är jämförbart med betydligt dyrare borstar.

Dubbeljobbare för håret
Chronologiste fragrant oil från Kérastase är en oljebaserad hårparfym med inslag av rosor, trä och mysk. Fördelen med olja framför alkohol (som de flesta hårparfymer är baserade på) är att den mjukgör istället för att torka ut. Hårparfymen är mycket dryg, ett par droppar räcker för att göra håret väldoftande och superblankt. Kanske skulle det vara mer rättvisade att kalla den här för hårolja än en hårparfym?