Skönhetsnyheter en alldeles ljuvlig vecka i maj

Måndag igen och jag känner för att hojta om nya friska tag. Men jag tänker att ni som troget går in här och läser vid det här laget känner att det är lite ”upp till bevis” när det gäller uppdateringar så att säga. Men jag älskar ju rutiner så varför inte göra som jag brukar och lova bot och bättring?!!

På tal om friska tag så passade jag igår på att ta årets första dopp. I världens sötaste lilla skogstjärn blev doppet en snabb barbacka-historia. För att säga att jag badade är att överdriva för det var mer ett dopp; snabbt i och ändå snabbare upp. Brrr!

Nu gör vi som vi brukar och kollar in veckans skönhetsnyheter ur Aftonbladet Söndag:

Skönhetnyheter aftonbladet söndag

Gröna toner
Som den krispigt gröna doften i trädgården efter ett stilla vårregn. Bloom acqua di fiori EdT från Gucci har inslag av galbanum, kaprifol och tuberose på en hudnära bas av mysk. Doften är fräsch, feminin och lättsam och passar perfekt som sommardoft.

Veckans superlyx
The eye concentrate från La Mer är en ögonkräm med silkeslen konsistens som smälter in i huden och får den att se mindre mörk och plufsig ut. Förutom fukt och näring finns marina alger, växtextrakt och järnrika mineraler på ingredienslistan. Prislappen är galen, men krämen är dryg och räcker i evighet.

Fila med stil
En flisa på nageln eller ett spretande hårstrå – ibland kan små saker irritera oproportionerligt mycket. Då kan ett sådant här set med pincett och nagelfilar vara räddningen. Avocado duo set slant tw & nailfile från Tweezerman är så fint att det är lite extra kul att plocka fram det ur väskan.

Veganvänlig tvätt
Youth gentle foaming wash The Body Shop är en fluffig mousse med tre typer av åldersbekämpande växtstamceller. Skummet rengör huden från sebum, smuts och smink på ett skonsamt sätt utan att torka ut, efteråt känns huden pigg och fräsch. Så mild att den kan användas även av känslig hy.

Oljefynd
Många som byter ut body lotion mot kroppsolja älskar den långvarigt mjukgörande effekten men gillar inte att huden känns klibbig. Firming antioxidant body oil från lettiska Mádara har oljans alla goda egenskaper minus den feta filmen på hudytan. Oljan doftar milt av citron och kryddörter, absorberas snabbt och gör huden sammetslen.

Så, det var veckans skönhetsnyheter. Är det någon av dem du är nyfiken på att testa?