Skönhetsnyheter – en mulen måndag i mars

Efter regn kommer solsken! Eller som man måste se det i Sveriges regnhål numero uno – efter två dagar med sol är det dags at ta fram regnkappan igen.

På tal om sol förresten, vårsolen är ju väldigt härlig. Men mest av allt så är det lömsk. Det räcker att man sätter upp sitt oskyldiga fejs en kort stund för att solen ska förvandla vinterglåm till stoppsignal. En dutt solkräm vaje morgon är ett måste nu, och gärna en tub i väskan för att bättra på. För oss som exprimenterat med syror och retinol är solskydd inget att slarva med.

Vi kickar igång veckan som vanligt med min sida med skönhetsnyheter ur Aftonbladet Söndag.

skönhetsnyheter rihanna

Vårdoft
Årligen lanseras flera hundra nya dofter. En av vårens nyheter är fruktblommiga Kiss EdP från Rihanna. Saftiga plommon, freesia och citrusblom i sällskap med söt vanilj och hudnära mysk lämnar söta doftspår på huden som dröjer sig kvar i timtal.

skönhetsnyheter dr. jart+

Fuktmask
Efter ansiktsmasker av papper, bomull och hydragel kommer nu ett nytt material, gummi. Det låser fast de aktiva ingredienserna vid huden och hindrar dem från att avdunsta. Moist lover från Dr. Jart+/Sephora är en engångsmask med återfuktande hudgodis som glycerin, panthenol och hyaluronsyra som gör huden sammetslen och plumpad.

skönhetsnyheter clarins

Duodroppar
Stramande hud med dålig lyster och torrhetslinjer? Testa Intensive moisture quenching bi-phase seum från Clarins som är ett tvåfas-serum som skakas ihop vid användningen och som bombarderar huden med fukt och näring från mariatistel, fjäderkalankoe och svarta vinbär. Serumet har en lätt konsistens som absorberas fint och som genast lindrar torrplågan.

skönhetsnyheter redken

Mumma för håret
Extreme mega mask från Redken är en två-i-ett inpackning med ett stärkande och vårdande proteinkomplex. Konsistensen är krämig, lätt att fördela och skölja ut. Efter verkningstiden på fem minuter är håret mjukt, blankt, frissfritt och med en spänst som varar i flera dagar. Passar kemiskt behandlat och slitet hår.

skönhetsnyheter isadora
Flott
Vi går mot ännu en säsong med nagellack i solblekta pastellfärger. En favorit redan nu är ”Gel nail lacquer” i duvblå ”273 Colonial blue”, 79 kr, från Isadora. Penseln är bred och mycket lättmanövrerad, lackformulan välpigmenterad, snabbtorkande och täckande.

Så där, det var veckans skönhetsnyheter! Är det något som du kommer att kika närmare på? Framöver sen då, jamen då kikar vi närmare på en rad foundations, grottar lite i fenomenet med festdofter och testar en rad mysiga ansiktssprejer. Bra så?