Skönhetsnyheter – nytt på hyllan i glåmovember

GM girls! Vi kollar på hur min sida i Aftonbladet Söndag med skönhetsnyheter såg ut igår:

Nyttiga bakterier
Sensitive toner från Esse Skincare är ett stärkande superserum för känslig hud med probiotika som balanserar mikrofloran på hudytan och prebiotika som fungerar som bränsle till de nyttiga bakterierna. Tillsammans med återfuktande och lugnande aloe vera och mjölksyra verkar koncentratet för en stabilare, mindre reaktiv hud.

Festpalett
Sedan starten 1983 har det svenska makeupmärket Isadora gjort ett aktivt val att enbart tillverka oparfymerade produkter. Ny för festsäsongen är Eye shadow palette i varianten Divine eyes en elegant palett med fem ögonskuggor från blekrosa till aubergine med olika finish; matt, skimrande och gnistrande. Skuggorna är fina en och en men blir smashing om de kombineras.

Mild rengöring
För hud som har en benägenhet att bli röd kan även den mildaste rengöring och vatten förvärra tillståndet. Då kan milda men effektiva Micellar cleansing water 3 in 1 från ACO vara ett alternativ. Den oparfymerade rengöringen löser upp makeup och smuts på nolltid medan tillskott av hyaluronsyra, betain och provitamin B5 förbättrar fuktbalansen.

Sammetslen
Franska apoteksmärket La Roche-Posay gör några av våra absoluta favoritprodukter för känslig hud. Nu har body lotionen Lipikar lait uppdaterats med en ny formula utan parfym som passar alla hudtyper och åldrar. Krämen med mjukgörande shea och karitésmör samt stärkande niacinamid är lätt att smörja in och svider inte ens på den ömtåligaste hud.

Täckande bas
Nordic veil från Idun Minerals är en oparfymerad, vegansk foundation med hög täckning och neutral finish. Foundationen känns lätt och behagligt återfuktande på huden och sitter som berget hela dagen. Kommer i nio nyanser från extraljus till mediummörk.

skönhetsnyheter nordic veil

Vet ni vad de har gemensamt? De är parfymfria! Den här veckan har nämligen Astma och allergi
förbundet utsett till Parfymfria veckan. Det ska vi uppmärksamma lite extra här på Makeup on my mind och jag ska personligen tänka på att ta det lite vackert med parfymflarran och hårsprejen.