Solspray barn från Apoteket får tummen upp av kidsen

Nytt solskydd testat – Solspray barn från Apoteket AB.

Barn är kinkiga individer. Kraven på solkräm är höga, gillar de det inte blir skyddet inte använt. Och det gör den här lilla mamman både orolig och förtvivlad. Lösningen – en aldrig sinande ström spännande solskydd att testa. Tjejligan älskar solskyddet från Evy och från Paula’s Choice. Nu har den här sprejen snabbt blivit en ny favvo.

Solspray barn kommer i en praktisk flaska med sprejmunstycke. Konsistensen är lättflytande men inte rinnig. Doften typisk solkräm. Uv-skyddet är en kombination av kemiskt och fysikaliskt skydd, och uppgår till Spf 30. Högt bra skydd alltså.

Solspray barn är lätt att använda. Bara att spreja och klappa in, någon direkt insmörjning behövs knappt. På huden bildas ingen vit hinna och känslan är som efter en body lotion dvs insmord utan kladd och klibb. Jag gillar att den inte lämnar fula märken på kläder och badkläder.

Sprejen är vattenresistent och det är toppen för barn som mina som knappast hinner äta glass för allt badande. Men såklart bör den ändå återappliceras varannan timme. Under tiden de använt den har solkrämen har de inte bränt sig.

På hela taget är Solspray barn från Apoteket ett jättebra solskydd som man faktiskt inte måste vara barn för att uppskatta.