& other Stories Bombazine black mascara

bombazine black mascara

& other Stories Bombazine black mascara är en relativt ny mascara, den kom i höstas. Bombazine trodde jag bara var ett roligt påhittigt förstärkningsord med betydelsen extraordinär. Man så FEL jag hade! Bombazine är namnet på ett tyg! Det borde jag ha räknat ut eftersom alla & other Stories skönhetsprodukter har namn från tyger. Men bombazine måtte har förbigåtts när jag utbildade mig, för jag kan inte påminna mig att jag lärde mig det svenska namnet på ett svart tyg som förr användes till begravningskläder.

Bombazine black mascara har något så extremt ovanligt som en vanlig, klassisk mascaraborste. Det gör den extremt lättmanövrerad och befriad från flerstegsinstruktioner (tack och lov!). Formulan är krämig, sotsvart och byggbar. Den torkar ganska långsamt så det finns tid för att pilla lite extra om det behövs.

Det jag gillar mest med den här mascaran är hur eleganta fransarna blir. Som på en chic fransyska. Fylliga, men inte klumpiga. Långa, men inte vispiga. Böjda ända nerifrån roten. Underfransarna, de fjuttiga rackarna, blir också tack vare den okomplicerade borsten fint täckta med mascara så att de balanserar överfransarna. Fint!

Det som är lite mindre bra är att under dagen samlas lite smulor under ögonen, men inte värre än att de lätt kan sopas bort med pensel eller tops.

bombazine black mascara

bombazine black mascara