Tre tomma – ett hårfavvo, en basdarling och en uppklippt tub

IMG_3605_resize

Dags igen för Tre tomma!
Tre tomma är produkter som är så bra att jag använt dem till sista droppen, och det är riktigt ovanligt i en skönhetsredaktörs värld.

Shampoo for brilliance & shine från Oribe
Märket Oribe fanns tidigare på webshopen beauty.Theyouway. I nuläget säljs den inte på nätet alls vad jag vet.
Det här schampot är galet dyrt men också väldigt bra. En liten klick räcker långt och det blir faktiskt skillnad på håret. Mest av allt på glansen tycker jag. Men också genom att håret håller sig fräscht riktigt länge efter tvätten. (Superbra eftersom det sliter en del på håret att tvätta i tid och otid.) Bäst blev resultatet ihop med balsam i samma serie från samma märke, men som alltid tar balsam slut långt tidigare för mig. När ska tillverkarna börja göra stora balsam och mindre schampo – det handlar ju ändå inte om att landa på månen?

Lait-cème concentré från Embryolisse
Åh denna raring! Du ser vad jag klämt på tuben, du ser vad jag älskat den. Vad är det då som är så bra? Den här krämen innehåller inga aktiva mirakelingredienser, och därmed blir huden varken mycket glowigare eller mindre fläckig. Men den är så bra att lägga under foundation! Jag använder en anti age-kräm under och strax innan jag lägger på foundation så lägger jag ett lager av Embryolisse som är som en bra primer. Makeupen går på smidigt, inga krockar, inget smul. Embryolisse säljs inte i Sverige. Så bunkra om du reser utomlands i sommar.  (Nu finns ju ingen anledning att stuva ner Bioderma i väskan längre)

Aloe vera gel från Sasco
Jag har sagt det förut, men familjen är storkonsumenter av aloe vera gel. Myggbett, solsveda, kliande utslag, ugnsbrända fingertoppar – en klick aloe vera och det är borta. Fotografen har lite svajig hy med en del pormaskar och den blivande tonåringen har också feta partier med pormaskar och en och annan finne. Båda svär vid gelens undergörande verkan. Huden balanseras, utslagen minskar och så blir huden så len. Jag hade en mindre smickrande blemma på käken som liksom jobbade sig inåt. Znyggt. Aloe vera vid läggdags och problemet är halverat på morgonen. Du ser att tuben är uppklippt och vi gräver upp de sista dropparna. Exakt så bra är den!

Det var mina Tre tomma. Har du gjort slut på någon riktigt bra produkt den senaste tiden?
Berätta för oss andra, vettja!