Tre tycker till

Redan april. Det firar vi med ett nytt avsnitt av Tre tycker till!

Tre tycker till är en minienkät med månadens favoriter som jag låter tre skönhetsbloggare (eller andra som på något sätt arbetar med skönhet) svara på.
I april-panelen finns bloggerskorna Lina från Makeup by Lina, Hilde från Hildes closet och Hannah på Naturligt snygg.

Vilka är era april-favoriter?

 

lina
Lina på Makeup by Lina

Lina på Makeup by Lina:

Bästa rouge: Favoriten har alltid varit rouget Orgasm från Nars, men nu har jag testat ett nytt rouge som kom i en utav Glossybox’s senaste lådor. Rouget kommer från Nicka K och är i färgen Romantic, det är verkligen superbudget men funkar klockrent!

Bästa budgetfynd: Baked Highlights från E.L.F Cosmetics. Jag tror jag gav ca 40 kr/st för dem, via den internationella hemsidan. Ger en fantastisk lyster och är superdryga.

Brun utan sol – yay eller nay: Får man svara YayNay? För det beror helt på i vilken mängd och hur man applicerar. Resultatet kan bli superfint men det kan även gå åt pipsvängen. St Tropez har de bästa produkterna, jag har blivit nöjd varje gång.

Hudvårdsrutin just nu: För mig är alltid ansiktsrengöring, ansiktsvatten, serum och fuktkräm ett måste. Just nu  har jag förälskat mig i No7’s nya serum Protect & Perfect Advanced serum, som jag använder morgon och kväll för att få bort min yttorrhet, den funkar toppen.

no 7
Foto: Lina på Makeup by Lina

 

Viktigast i makeupbagen: Exuviance concealer Cover blend, den täcker naturligt och ger massa fukt.

Drömprodukt: Hyaluronic hydra-powder från By Terry som vann ”Bästa bas” i  Elle beauty awards förra året. Den ligger högt upp på min önskelista.

Största besvikelsen just nu: Eyelinern Colorstay från Revlon som är en tunn kajalpenna. Blev sjukt besviken då den torkade på en gång i förpackningen och gick av så fort jag skulle använda den.

Alltid på våren: En fuktgivande foundation som är tunn och naturlig. Det här året är det Pure light foundation från Yves Rocher.

 

hilde8_resize
Hilde på Hildes closet

Hilde på Hildes closet:

Bästa rouge: By Terry Cellularose glaze blush i nyansen Frozen petal. Då en av vårens trender är ett naturligt, lite daggigt uttryck, är detta en suverän produkt att ta till för en inre glöd i kinden. Den appliceras med fingrarna för att riktigt smälta in och bli ett med huden.

 

blush_resize
Foto: Hilde på Hildes Closet

 

Bästa budgetfynd: Lumene Nude perfection serum foundation. Den beskrivs som sheer coverage, men jag tycker den ger mediumtäckning. Huden blir flawless och den ger en no-foundation känsla.

Brun utan sol – yay eller nay? För mig som inte solar mig värst mycket är det helt klart yay. Till ansiktet är min favorit Clarins Golden glow booster self tan där allt som behövs är några droppar i dag eller natt-krämen. Till kroppen gillar jag Decléor Self tanning milk natural glow.

Hudvårdsrutin just nu: Rengöring från Decléor, på kvällen dubbelrengöring med Glotherapeutics, två olika serum från Dermaceutic, ögonkräm från La Prairie och till slut hudens snuttefilt, dag och natt, som är Cure recovery cream från Akademikliniken. Solskydd dagtid är ett måste.

Viktigast i makeupbagen: Multitasking-produkter som är lätta att applicera, och det måste gå snabbt. Vårens Blush stick från Babor kan till exempel användas som ögonskugga, blush och för färg på läpparna.

Drömprodukt:  Sisley Black rose precious oil eftersom jag älskar Black rose cream mask från samma märke.

Största besvikelsen just nu: Att det finns kosmetikhandlare på nätet som säljer manipulerade och falskmärkta produkter. Positivt är det dock att KTF ligger på och granskar dessa, och förhoppningsvis lyckas de med att få reducerat antalet med tiden.

Alltid på våren: SPF! Jag använder spf i min hudvård året om, på våren blir det minst spf 30. De flesta vet nog att spf är den bästa anti-age krämen samtidigt som det är viktigt att skydda sig mot solens skadliga strålar.

Hannah_Metro_055_resize_resize
Hannah på Naturligt snygg Foto: Dennis Wernersson

 

Hannah på Naturligt snygg:

Bästa rouge: Just nu älskar jag nya nyansen Embrace från ekolyxiga Kjaer Weis. Ljuvlig färg och väldigt lätt att applicera och få snyggt.

Bästa budgetfynd: Unes nya Eye brow duo för 119 kr är ett bra pris för en bra ögonbrynsfärg.

une

 

Brun utan sol – yay eller nay? Yay! Jag har vitiligo, som är en autoimmun sjukdom som gör att mina hudceller slutar att producera melanin = jag har vita fläckar på kroppen. Så jag använder gärna brun utan sol, särskilt på sommaren. Gillar tex Green People och Nature Works.

Hudvårdsrutin just nu: Just nu testar jag en rengöringsgelé från Estelle & Thild och en rengöringsmjölk från Soléy Organics. Efter det återfuktar jag med en ansiktsolja från Di Tchón och eftersom jag är lite torr just nu, använder jag även dag- och nattkräm från Weleda, serien heter Primrose för mogen hud.

Viktigast i makeupbagen: Mascara! Jag har väldigt ljusa fransar och behöver mascara för att liksom markera, och rama in mina ögon.

Drömprodukt: Rodins Luxury face oil. Jag har ägt kroppsoljan en gång och den var heeeelt underbar. Jag skulle gärna testa även ansiktsoljan!

Största besvikelsen just nu: Min torra och kliande hårbotten! Jag gissar att det är en kombination av stress, det kalla vädret och kanske att jag använder mer stylingproduktern (naturliga och ekologiska så klart) än vad jag brukar eftersom jag har kort frisyr numera.

Alltid på våren: Mer rouge! Mer doft! Och mer foundation med spf!