Tre tycker till – maj edition

Mmm det är maj! Det firar vi med ett nytt avsnitt av Tre tycker till!

Tre tycker till är en minienkät med månadens favoriter som jag låter tre skönhetsbloggare (eller andra som arbetar med skönhet) svara på. I maj-panelen finns bloggerskorna Karin på Bjutiful.me, Helen på Hiilen och Emma på Beauty-Emma.

Vilka är era maj-favoriter?

 

10850067_10154978266075201_8788754037290928480_n_resize

Karin på Bjutiful.me

 Karin på Bjutiful.me:

Bästa doft: Ljus rosé och svettigt sex i sommargräs, men det är ju tyvärr bara en av dessa som går att köpa på flaska. Om man inte lägger vantarna på en CK One vill säga, eftersom den luktar just svett. Annars är jag ett hängivet fan av våriga frisk-och-fräsch-parfymer hela året; Cleans mummadoft Warm Cotton och DKNY-hitten Be Delicious Green Apple. Men allting – ALLTING – utklassas av Issey Miyakes l’eau d’issey.

Skärmklipp

Montage: Karin på Bjutiful.me

Bästa hårprodukten: Jag har aldrig hittat någonting som är bättre än Kérastase Resistance. Och jag testar nya märken varje månad. Fanfuckingtastic.

Bästa budgetfynd: Det är alltid någonting man aldrig hade förväntat sig; man panikköper en plastig pensel på ICA för att klara helgen och plötsligt är den det bästa som hänt necessären sen man lanserade remover pads. Mitt mesta surprisefynd är Viva la Divas Eyebrow Fine liner, som kom i ett pressutskick men som jag sedan har fortsatt att köpa om och om igen, trots att jag får drivor med annat brynssmink.

Hudvårdsrutin just nu: Håller just nu på med något så lyxigt som en ”Madonnabehandling” eller mer korrekt: en kur Oxy Jet Spray, hos terapeuterna på Mimass. Känns ungefär som att någon blåser kalluft i ansiktet under en kvart, men det ger helt otroliga resultat. Fejan blir galet återfuktad och spänstig. Och REN! Acne läker, död grå hud försvinner och man har lyster like its 1999. Utöver det använder jag produkter från Cliniccares serie Anti-Inflammation med lågmolekylär hyaluronsyra.

Viktigast i makeupbagen: Beror helt på vem vi pratar om här. För mig är det en concealer, eftersom jag har problemhy och får finnar bara ett chips tittar på mig. Men för de där jävlarna som traskar runt med poslinshy och babyrumpa i nyllet är det bättre med en brynskugga. De flesta tycks leva med en vanföreställning rörande mascarans betydelse, men den kvalar in på en tredjeplats – som bäst.

Drömprodukt: Hormonbalanserare! Det är pinsamt på gränsen till löjligt att forskningen runt kvinnor och hormoner inte har kommit längre. Eller ens långt, för den delen. Utöver den psykiska misären och smärtan påverkas såklart huden och håret. Vågar påstå att vi hade löst biffen för länge sen om PMS eller graviditet hade drabbat män (fast ett patriarkat är förstås också mysigt). Och när jag ändå är arg (det är hormonerna, forska på det vettja) kanske vi kan prata om varför det inte finns någon acnesmet som faktiskt fungerar?

Största besvikelsen just nu
Med nya mediers populäritet uppstår en del problem kring pressetik på bloggar och instagram. Marknadsföringslagen följs inte alltid, köpta inlägg märks inte ut, företag och PR-byråer vill betala i produkter, även större aktörer tystar kritik genom att blocka personer från diskussioner eller slutar att skicka pressprover till dem som skrivit kritiskt om deras produkter. Branschen saboterar sig själv inifrån och gör att trovärdigheten sjunker.

Alltid på våren: Pilotbrillor, Depends 3 minuters hemmafärg (får albinobryn i solen) och alla BUS jag kan komma över från Vita Liberata!

Skärmklipp

Montage: Karin på Bjutiful.me

cs

Helene på Hiilen

Helene på Hiilen:

Bästa doft: Marc Jacobs sorbet! En ny limited edition doft som är fantastisk!

daisy

Bästa hårprodukten: GHD curl holder spray – bästa produkten om man vill få lockarna att hålla hela kvällen och natten.

Bästa budgetfynd: Viva la divas läppstift, de är super!

Hudvårdsrutin just nu: Jag tvättar alltid ansiktet morgon och kväll och avslutar med kallt vatten. Just nu använder jag nästan allt från Dermalogica; rengöring, ansiktsvatten, kräm och skrubb. Ögonkrämen som jag använder är en av mina favoritprodukter All about eyes rich från Clinique.

Viktigast i makeupbagen: Mineralpuder från Tikei är allt jag behöver.

Drömprodukt: Har alltid velat ha det stora kitet med alla Naked paletterna från Urban Decay.

urban-decay-naked-vault

Största besvikelsen just nu: Pür minerals liquid veil som är en sprayfoundation, den funkar inte över huvud taget.

Alltid på våren: Korallrosa läppar och naglar.

 

emma_resize

Emma på Beauty-Emma

Emma på Beauty-Emma:

Bästa doft: Vamp á NY från Honoré des Prés. För att den är allt det som jag inte är just nu. Vampig i NY, sensuell, varm och spännande. Kul med naturliga alternativ på doft också!

 

flaskor-690x920_resize

Foto: Emma på Beaty-Emma

Bästa hårprodukten: Styling powder från Apoliva. Sjukt tråkigt att alltid säga torrschampo… men alltså, jag hinner inget annat på morgonen och oftast har jag en lite fet hinna närmast hårbotten (härligt!) och behöver ett lyft snabbt. Så den här slags hårstylingprodukten är alltid bästa hårprodukten enligt mig.

Bästa budgetfynd: NYX Butter lipstick som sitter superbra och har en ursnygg röd färg som heter Big cherry cerise ronde.

Hudvårdsrutin just nu:  Jag testar ju alltid nytt. Men just nu rengöringsgel från Mia Höytö (ny storfavorit!), serum från Medik8 (C-vitamin på morgonen, retinol 3 TR på kvällen), ögonserum Retinol Eye TR från samma märke, Hydr8 day 360 moisturiser från samma märke på morgonen och ansiktskrämen Age Reverse hydrafirm från Exuviance på kvällen. På läpparna Nuxe Rêve de miel.

Viktigast i makeupbagen: En bra bas. Just nu kär i Repairing tint & blur moisturizer spf 30 från Algenist (Sephora). Superfin lyster och täckning och sjukt snabb-jobbad, så kan användas även om småfolket ballar ur och agerar exorcisten på speed.

Drömprodukt: En bas som har alla fuktgivande egenskaper som en fabulös ansiktskräm, som suddar bort linjer lika bra som Dr Brandt Needles no more och som ger samma lyster och utjämnande effekt som Le teint encre de peau från YSL. Allt i en och samma flaska. Då skulle jag dö lycklig!

Största besvikelsen just nu: Förutom att min 11 månaders går upp kl 04.00? Kan vara att jag inte hinner med det som jag vill med jobbet just nu. Men jag vet att det är en kort period och försöker att njuta (…) av att vara hemma med bebis. Allt har sin tid. En bra läxa i livet.

Alltid på våren: Rosé, glad musik och spf. Just nu i form av hudvård då min ansiktskräm innehåller spf 30, men även gärna från EVY eller Ultra long spf 25 från Daylong.
Tack snälla Karin, Helen och Emma för att ni ville vara med i Tre tycker till!