Tre tycker till special – Skönhetsredaktörer

Dags för ett nytt specialavsnitt av Tre tycker till. Den här gången är det tre skönhetsredaktörer som svarar på frågorna. Det är Maria Ahlgren på Elle.se och Marias beautybox, Linnea Öst på Tara och Amelia och Caisa Jansson på Damernas Värld och Caisa.damernasvarld.se

 

Maria Ahlgren_resize

Maria Ahlgren, Elle.se och Marias Beautybox

Bästa mascara?

Jag har en enorm mascaragarderob och älskar att mixa och matcha olika borstar och formulor. Just nu är jag väldigt inne på volymmascaror som böjer upp fransarna, som Benefit Roller lash mascara och Lancôme Grandiose. En budgetfavorit som verkligen alla borde äga är Max Factor Clump defy mascara. Har aldrig använt en mascara som ger så mycket volym utan att generera en endaste klump.

Bästa solkräm?
Jag får lätt finnar, så riktigt skira solskydd gäller. Jag älskar La Roche-Posay Anthelios XL SPF50+ fluid ultra light. Franska pharamciemärken som La Roche-Posay, Vichy och Avéne gör fantastiska solskydd. I ansiktet har jag helst SPF50, på kroppen kör jag 20. Hela familjen brukar köra EVY Technologys mousser. Danska Beauté Pacifique lanserade nyligen solkrämen Stay outside för kroppen som tydligen innehåller ett ämne som skrämmer bort myggor. Den ska jag testa flitigt i år!

Bästa budgetfynd?
Decubal Lips & dry spots balm! Jag kör den på läpparna, nagelband och torra partier. Kan inte leva utan Decubal! Finns på alla apotek.

Sommarkollektionernas snyggaste produkt?
Diors limited edition-nagellack Sunwashed! Tänk citronmaräng eller riktigt krämig lemoncurd. Så tjusigt mot bruna händer. På kinderna kör jag Clarins Aquatic treasures summer bronzer. Inget glitter och tjafs, bara snygg solkyssthet som får kindbenen att poppa.

 

dior 3

Viktigast i makeupbagen?
Underlagsprodukt och brynpenna! Med basen och brynen på plats är resten inte så noga. Jag varvar foundation efter humör och behov, men ett ständigt krav är att den ska jämna ut min ganska blossiga hudton. Just nu kör jag Lumene CC cream till vardags. På fest när jag vill ha lite mer täckning och mattare bas blir det gärna Chanel Perfection lumière velvet smooth effect makeup. Den är magisk, och vann pris för bästa bas i förra årets ELLE Beauty Awards, där jag satt i juryn. Jag har också alltid ett By Terry Hyaluronic Powder i ”basgardereroben”. Återfuktande transparent fixeringspuder som på riktigt photoshoppar huden till porlös perfektion.
Bästa brynpennan är Pür Minerals Wake up brow, men inbyggd highlighter som lyfter brynet – och blicken – till nya höjder.

Drömprodukt?
Ett nagellack som torkar på 3 sekunder – utan meckiga UV-lampor och specialgrejer! Jag blir tokig på den där timmen efter lackning när man sitter som bakbunden. Det är ovärdigt att behöva be sin man dra ner jeansen när man måste kissa! Skönt å andra sidan att ha en anledning att slippa ta disken…

Största besvikelsen just nu?
Samma som varje år. Cellulit- och slimmingkrämerna som inte funkade. Hoppet är det sista som överger osv…

Alltid på våren?
Brun utan sol så klart! Finns så sjukt många bra BUSar nu för tiden. Clarins droppar som blandas i bodylotion, St Tropez Self tan bronzing mousse och James Read Overnight sleep mask tan är tre trogna trotjänare som gör det möjligt att droppa långbyxan utan att blända folk på stan.

 

Linnea liten_resize

Linnea Öst på Tara och Amelia

Bästa mascara?
I mitt badrumsskåp är det mascaror från Dior, Chanel, Maybelline och Lancôme som slåss om min gunst (att ha total mascarakoll ingår i jobbet). När jag testat klart återgår jag ofta till en favorit som aldrig, aldrig gör mig besviken. Inte undra på, den gör att mina korta, kurviga fransar blir både tätare och längre, utan minsta tillstymmelse till kladd, Max Factor Clump defy mascara.

Bästa solkräm?
Ett bra solskydd är bästa antirynkkrämen, anser jag. Därför älskar jag de nya, fuktgivande solkrämerna med primer-egenskaper så du kan toppa med foundation utan att sminket rullar av huden under dagen. Jag grundar med kräm, och avslutar med en speciell ansiktssprej som ger extra skydd. Flaskan bär jag med mig och toppar upp med extra skydd om jag inte lyckas få plats under uteserveringens parasoll, Nannic Uv-shield. Tips: Spreja inte bara ansiktet utan dekolletage, handrygg och nacke också…Nannic UVBästa budgetfynd?
Lindex nya makeupkollektion får mig att göra vågen. Inte en produkt över hundralappen, det är fantastiskt! Jag gillar de sidenmatta ögonskuggorna, tycker att puderrouget är värd det dubbla (kostar 69:50 och volymmascaran för 99 kronor gör mina fransar fina (även om de inte får megavolym). Höjdaren är en lätt foundation som passar min torra hud perfekt, Lindex Perfect skin foundation.

Sommarkollektionernas snyggaste produkt?
Jag ääälskar ögonskuggepaletter, och just nu är jag helt kär i en fyrskugga där varje diskret skogsfärg har en egen skimrande textur. Skuggorna glider på som siden och innehåller perfekt mängd pigment som gör dem lätta att arbeta med. Färgkombinationen är lika raffinerad som en Diorskugga, men priset passar den plattaste plånbok. & Other Stories Eye colour palette i Chatelaine khaki.

Viktigast i makeupbagen?
Jag går inte en meter utan att ha en riktigt bra tandpetare till hands. Inga ruccolablad eller chiafrön mellan mina tänder, tack! Därför lämnar jag inte hemmet utan en liten ask Gum soft picks i sminkväskan.

Drömprodukt?
Att gå barbent kan vara en mardröm. I synnerhet om man, som jag, har riktigt bleka ben med små spindelväv av blåröda ådror. Då är ”strumpbyxa på tub” rena drömprodukten. Nu har det förstås kommit en hel del BB-krämer för kroppen, men de ger mer lyster än täckning. Därför återkommer jag ständigt till en gammal favorit. En tät kräm som täcker såväl blåmärken som spindelnät och andra skavanker, och ger en jämn och fin lyster. Den är vattensäker och kladdfri, och gör att benen ser helt perfekta ut. På sanning. Supersunic Golden legs.

Största besvikelsen just nu?
Många läppstift lovar att vara longlasting. Allvarligt talat, sådana ska sitta åtminstone från morgon till timmen innan lunch, utan att lämna märken på vattenglas och kaffekoppar. Mitt favoritläppstift Infallible lips har endast funnits i L’Oréals specialbutik i köpcentret Täby Centrum nordöst om Stockholm. Favoritfärgen 506 är intensivt röd – när jag bär den haglar komplimangerna. Dessutom sitter färgen från morgon till sena natten och kräver bara en touch-up eller två.

Alltid på våren?
Jag är rougefanatiker och älskar rosa krämrougerouge, men på vårkanten är det dags för solpuder för att svepa bort det vinterbleka. Helt nödvändigt, eftersom jag aldrig solar. Årets favorit Pro mat bronze från Make Up For Ever gifter sig med huden och gör den lätt och naturligt solkysst. Bäst av allt, här är en glitterfri bronzer som är matt men med en svag antydan till lyster. Helt perfekt som contouring-puder.

 

Caisa byline webb_resize

Caisa Jansson på Damernas Värld och Caisa.damernasvarld.se

Bästa mascara?
Jag har gjort semipermanenta lösfransar hos Karin på Beyond lashes i snart två år. För mig som har tunna, raka och korta fransar är det enda sättet för att få vippiga, fylliga drömfransar. Innan dess var min absoluta favoritmascara Covergirls Exact eyelight eye-brightening waterproof mascara. Den ger volym och fyllighet, och är den enda mascaran som sitter på plats hela dagen utan att mina vattniga ögon får den att flaga. Kostar inte mer än 9 dollar, men är ju lite krånglig att få tag på när man inte bor i USA. Överlag tycker jag att lite budgetvänligare mascaror ofta sitter bättre än dyrare versioner som ofta innehåller ”vårdande vaxer” och andra tjusiga ingredienser som tyvärr försämrar hållbarheten.

Bästa solkräm?
Jag är oerhört pedantisk med solskydd, och använder SPF50 i ansiktet redan från mars ända till oktober. För ansiktet har jag varit trogen Kiehl’s Ultra light daily UV defence i flera år, men nu har den fått konkurrens av Diors One essential city defense som lanseras senare i sommar. Båda är lätta och lägger sig bra under makeupen. För kroppen testar jag olika hela tiden, inte för att jag aldrig hittar något bra utan för att jag är nyfiken på alla nyheter som släpps. Franska apoteksmärket La Roche-Posay gör mig aldrig besviken, och deras solcrèmer, speciellt de anpassade för barn, är supermilda, pålitliga och håller bra även för oss som ägnar lika mycket tid i vattnet som i solstolen.

Bästa budgetfynd?
Jag är lite uppspelt över att Vaseline Petroleum jelly äntligen har kommit till Sverige. Det är en lättare gelversion av klassiskt Vaseline som går att på använda på så många sätt att det är löjligt – till torra läppar, armbågar och nagelband, på flera av sommarens modevisningar använde makeupartisterna det som highlighter på kindben och över amorbågar, det ger även snygg glans till bara sommarben, jag vet att Jennifer Lopez tycker att det är toppen att ta bort tung ögonmakeup med, den funkar även jättebra att putsa skor med (ja, jag har provat!) och går till och med att använda till gnissliga gångjärn. En burk kostar 40 spänn och räcker ett halvt liv.

Sommarkollektionernas snyggaste produkt?
Jag är egentligen ganska dålig på att använda solpuder och bronzers, men jag älskar att titta på och beundra dem. Årets favoriter är Diorskin nude shimmer från Dior, Elizabeth Arden Sunkissed bronzer and highlighter och L’Oréal Paris Glam bronze la terra tribal.

Solpuder_resize

Viktigast i makeupbagen?
Det står mellan en riktigt bra foundation, som Tom Fords Traceless foundation och Benefits Hello flawless. Eller en ögonbrynspenna, jag gillar pennor med trekantiga, vinklade stift, som Youngbloods Brow artiste sculpting pencil. Klarar mig inte utan någon av dem.

Drömprodukt?
Det jag lägger allra mest tid på när det gäller skönhet är min hudvårdsrutin, så får jag drömma helt fritt och verklighetsfrånvänt så kan jag ju önska att det uppfanns serum, ansiktscrème och sedan foundation som hade effekt och satt på plats i en hel vecka. Något mer realistiska är väl, förhoppningsvis, mina drömmar om att Nude Skincares produkter ska börja säljas i svenska butiker. Speciellt deras ProGenius-olja som är en blandning av 10 naturliga oljor. Naturlig hudvård är inget jag egentligen är så intresserad av, jag vill i först hand ha hudvård som är riktigt jäkla bra, och det är just vad den här är.

Största besvikelsen just nu?
Att jag var så dum att jag inte köpte med mig en stor flaska av Le Labos parfym Musc 25 som bara säljs exklusivt i deras butiker i Los Angeles när jag var där i mars. Har tänkt på den flera gånger varje dag sedan dess.

Alltid på våren?
Korallfärgade naglar! Kör jag inte gel polish på salong så blir det Yves Saint Laurents La laque couture i färgen Corail divin.