Vaseline intensive care essential healing

IMG_3214_resize

Okej, jag vet att jag skrev att Soft matte lip cream från Nyx var veckans budget. Men här kommer veckans boom shakalaka-budget: Intensive care essential healing från Vaseline.

Intensive care essential healing är en spraylotion med mjuk, fräsch doft med inslag av vanilj. Munstycket är av den nya typen som låses med en enkel vridning, därför perfekt i packningen. Lotionen pumpas inte fram utan det är ett kontinuerligt flöde. Man sprayar på ett par decimeters avstånd, lotionen landar på huden som en mjölkig dimma som klappas in i huden. Det tar alltså mindre än 30 sekunder att smörja in hela kroppen plus torka. Sen är det bara att ta på kläderna och haste i väg till morgonkaffet, eller vad det nu kan vara.

Men, man kan inte nämna Intensive care essential healing utan att tala om vad som finns i. Bland de första ingredienserna på INCI finns emulgeringsmedlet Isopropyl Myristate som är portilltäppande, skyddande Glycerin, silikonoljan Dimethicone, emulgeringsmedlet Sorbitan Isostearate och Petrolatum. Petrolatum är en restprodukt från oljeindustrin som använts i 140 år. Det var oljearbetare som började smörja in sig med raffinaderiets restprodukt för att läka och skydda sår. 10 år senare när petrolatum dvs vaselin började säljas på bredden användes det på läpparna, i håret och som sårsalva. Du vet den runda gula dosan Chesebrough klövervaselin det är origonalet och innehåller ren petrolatum. On the downside så är petrolatum portilltäppande och numera minst sagt omtvistat. I Intensive care essential healing finns droppar av petrolatum.

Jag har testat Intensive care essential healing under en månads tid. Jag älskar att den är så enkel att använda. Huden blir mjuk, även om effekten såklart inte är lika bestående som t ex ett body butter.  För min del har jag inte märkt några nackdelar på huden, men så använder jag den heller inte i ansiktet.

Intensive care essential healing kostar 49,90.
Förutom originalet finns också en variant med doft av mjölkchoklad.