Velvet matte skin tint från Nars | Färgad dagkräm

Nytt underlag testat-  Velvet matte skin tint från Nars. Jag måste säga att jag är lite lättad över att slippa någon endaste hejjig bokstavskombo på etiketten, inget  BB, CC, QQ eller ÖÖ. Att jag inte kastade mig över den omedelbart var det där ordet ”tint” som jag tolkade som något nästan omärkligt. Men så himla fel jag hade.

velvet matte skin tint

Jag har testat Velvet matts skin tint på en mängd sätt och i många kombinationer. Applicerat med fingertoppar, olika borstar och makeupsvampar. Haft varierande underlag; tunna krämer, fylliga krämer, serum, solskydd, oljor. Smackat på  direkt eller lagt olika varianter av primer under. Oavsett hur jag har gjort har resultatet alltid blivit bra! Det här är vad jag kallar ett lättapplicerat underlag.

Konsistensen är fyllig och krämen väldigt drygt, en liten klick räcker långt! Täckningen är medel och finishen matt men lystrig. Skavanker på huden som mörka eller röda partier blir utjämnade och hudtonen får ett enhetligt utseende. Normalt brukar jag inte välja en matt bas, men den här är semimatt och sammetliknande och därmed inget jag har bekymmer med.

Jag älskar att Velvet matte skin tint innehåller ett högt och bra solskydd spf 30. Det gör den till ett perfekt underlag så här på våren, och kanske också i sommar. Personligen skulle jag inte ha den till standen eftersom intrycket är ganska sminkat. Men för en vanlig dag på jobbet eller en weekend i storstan är den perfekt. Att säljpitchen talar om naturlig effekt håller jag inte med om. Effekten är sminkad OCH skitsnygg. Punkt.

En sak som är fantastisk bra med Velvet matte skin tint det är den sköna återfuktade känslan. Jag antar att en del skulle tycka att känslan på huden är lite tung som ett traditionellt solskydd. Själv tycker jag om att huden känns väl omhändertagen och inbäddad i fukt och näring hela dagen.

Hållbarheten är toppen! Jag har haft den vid flera tillfällen från sex på morgonen till tio på kvällen med bibehållen snygg finish. Faktum är att den även klarat det ökända simhallstestet utan problem. På kvällen kör jag dubbel rengöring och slipper därmed rester på handdukar och annat.

Velvet matte skin tint finns i 12 nyanser på Sephora. Jag har nyansen #3 Groenland som beskrivs som light medium with natural pink/peach undertones. Jag har blek hud med gula undertoner men tycker ändå att Groenland är väldigt lik min egen hudton och smälter in fint.

Under tiden jag har använt Velvet matte skin tint har den kommit att bli en riktig favorit och nu tar den raka spåret ner i lådan för pålitliga to-go underlag. Den finns   HÄR.