Vichy Fresh face mist Spf 50 – skydd och svalka i sprejform

Ansiktssprejer är en av årets stora trender. Med antioxidanter, vitaminer, naturliga extrakt och annat smaskigt är de perfekta att duscha lilla fejset i när det stramar eller när livet behöver en lyxig paus (=typ minst en gång i timmen mao).  Därför är ju en solskyddsmist egentligen bara en självklar förlängning av det som redan är bra och härligt.

Vichy Fresh face mist Spf 50 landade på skönhetsdiskarna i år. Sprejbehållaren rymmer 75 ml och är liten och behändig att ha i väskan eller jackfickan.

Den här sprejen är jätteskön att använda. Dimman svalkar behagligt och doftar fräscht och ganska mycket. Att man ska få solkräm i ögonen känns som stora skräcken men så blir det icke – om man blundar ordentligt och väntar tills dimman lagt sig. Skyddet är högt och bra, man får ingen vit hinna och finishen är neutral och oklibbig. Mycket bra i ansiktet!

Tyvärr har jag två nackisar att avslöja. För det första är den sjukt svårdoserad. Jag som faktiskt är rynkrädd och alltid kör solkräm och keps känner mig inte säker på att jag är tillräckligt skyddad när jag inte SER hur mycket solskydd jag tar på en yta. Dessutom yr det omkring ganska mycket solskyddsmist i luften när man sprejar. Slösigt och synd på kläder och inredning.

Vichy Fresh face mist Spf 50 fungerar allra bäst som topping över en annan solkräm för ansiktet – tänk strössel på glassen girls!

Betyg:4/5