The world is not enough eller konsten att blanda sig en cocktail

Det finns ingen lag som säger att mascaran måste appliceras med tillhörande borste. Tvärtom kan en annan borste som doppas i hylsan få frallorna att ta-da slå oanade längdrekord.

Detsamma gäller för foundation. Handryggen får fungera som en konstnärspalett där primer, foundation, concealer och highlighter kan röras ihop till en förnämlig soppa. Eller appliceras i olika kombos beroende på fejsets varierande behov. Som fundation med extra concealer på röda näsan. Eller concealer med highlighter på läppar för maxat plut.

Till håret blandar man bäst i handflatan. En droppe olja, lite wax och en klick paste. Sen smack in i håret.

Hade det inte varit enklare att köpa en produkt som motsvarade förväntningarna direkt?
NOOOOO!
Det går inte inte alls!
För även om de individuella preferenserna skulle kunna tillgodoses så är det ju det ständigt flytande gränserna. Det som var blank finish igår är semiglossigt idag. Det som fint igår är daterat idag. Därför är det bäst att bara böja sig för den klassiska mixolog-regeln:

1 + 1 = 3 (alternativt 1 + 1 = 4 eller 1 + 1 = 5)

Häromveckan skrev jag om Smashbox Brow tech gloss stick, en obegriplig brynis med blank finish. Mi på El Mika skrev att hon gillade den som topping på en klassisk penna för att få liv och glans till annars torra looking produkter. Typiskt mixolog-uttalande!

Själv inventade jag ett annat användningsområde: Som komplement yill utväxtsprej. Ni som använder root concealer för att dölja utväxten mellan färgningarna vet att en del av de här sprejerna har en rätt dammig finish. Det kännas sådär att lyckas kamouflera en grå utväxt till priset av se ut som om man städat mosters vind från det trettioåriga kriget. Mixologen vet på råd och stryker milt på valda delar av håret med Smashbox Brow tech gloss stick. BAAAM och den lilla toppingen ger håret den glans som så väl behövs för att det ska se naturligt ut.

Med allt det här sagt menar jag inte att du ska knata iväg och shoppa upp dig på en massa ny beauty.
TVÄRTOM!
Shoppa i ditt eget badrumsskåp bland grejerna som hamnat längst bak pga konstiga, dåliga, fula, obegripliga. För i ett annat sammanhang kan det vara just de som gör hela skillnaden!

 

mixa